Femme logo

Kunstwerken en hun meesters

Wat zijn de bekendste kunstwerken van Nederland? In Nederland zijn er natuurlijk veel beroemde schilderijen te vinden in verschillende soorten museums. Sommige mensen bezitten zelf een paar schilderijen, maar de meeste hangen toch echt in de musea. De duurste schilderijen hoeven niet per se de meest beroemde schilderijen te zijn. In dit artikel geven wij je wat meer informatie over de beroemdste schilderwerken en over de bekendste kunstenaars.

Op nummer 4 van de bekendste schilderijen van Nederland staat de schepping van adam. Dit schilderij is dan ook een onderdeel van het gewelf van de sixtijnse kapel dat was gevestigd in Vaticaanstad. Een beroemde schilder die dit heeft gemaakt is Michelangelo, en is gemaakt rond 1511. Ook is dit werk erg beroemd geworden doordat het een knipoog geeft naar een verhaal uit de bijbel. Ook zijn er bepaalde fresco’s naar Genesis in de Sixtijnse Kapel verwerkt op een vrij chronologische manier die ook in het boek te vinden zijn.

Bekendste kunstenaars

Een van de bekendste kunstenaars is natuurlijk Leonardo da Vinci. Hij heeft het laatste avondmaal gemaakt dat op nummer 3 staat van de bekendste schilderijen/kunstwerken. Het laatste avondmaal is gemaakt in opdracht van de hertog Sforza en het schilderij is eigenlijk een afbeelding voor een stuk uit de Bijbel. Namelijk het stuk van de laatste avondmaal van Jezus. Dit schilderij is dan ook over de hele wereld bekend. Doordat het schilderij vast zit gemaakt kan het ook niet verplaatst worden en dus kan niemand het ook kopen. De reden waarom dit schilderij zo bekend is geworden is omdat het beeld ontzettend realistisch is. De foto is dus exact nagemaakt op de bijbel. Ook zie je Judas naar achteren leunen op de stoel waardoor er een schaduw ontstaat. Voor de tijd waarin het schilderij is gemaakt, is er gebruik gemaakt van unieke manieren van schilderen, die in die tijd zeer bijzonder waren.

Op nummer 2 staat De Sterrennacht. Dit schilderij is ook door een Nederlander gemaakt, namelijk Vincent van Gogh. Je kunt het schilderij terug vinden in New York. Het schilderij laat een prachtige lucht zien met verschillende gele sterren. Als je goed kijkt kun je daarnaast ook een kleine stad in de heuvels herkennen. Verder kun je ook een olijfboom zien en ook een kerkje in de achtergrond.

Investeren in kunst

Investeren in kunst word vooral gedaan in de bekende schilderijen die veel aandacht trekken. Op nummer 1 van de bekendste werken hebben we dan ook de Mona Lisa staan. Dit werk is ontzettend mooi en ook is het gemaakt van olieverf. Het portret is terug te zien in Parijs en is dan ook een van de weinig werken die door Leonardo zelf is gemaakt. Het museum waarin het schilderij staat trekt dan ook ongeveer 20.000 bezoekers per dag aan, en is dus zeer populair. Het centrale thema van dit schilderij is dat iedereen tevreden en gelukkig moet zijn. Ook zit er een heel idee achter de glimlach van de mona lisa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif