Femme logo

Heb jij je outfit al klaar? Vandaag is het Halloween!

31 oktober, de dag voor Allerheiligen, voor de christenen een feestdag voor alle heiligen. In de 18 de eeuw werd Allerheiligen steevast geplaatst op 1 november en werd zo een herdenkingsdag voor gestorven vrienden en familieleden. Halloween dag is in onze contreien pas de laatste decennia populair geworden: kinderen en volwassen verkleden zich met een halloween kostuum, masters en halloween schmink: heksen, moordlustige zombies en krankzinnige dokters… jagen ons de stuipen op het lijf!

Verkleed gaan kinderen langs huizen om snoep te vragen door het roepen van ’trick or treat’ Het is een feest voor durvers!

Ontstaan van Halloween

De Kelten vierden hun oudjaarsdag op 31 oktober als voorbereiding op de lange, koude wintermaanden. Samhain was daarbij ook een vruchtbaarheidsfeest én een slachtfeest. De zwakke dieren uit de kudde werd afgeslacht omdat enkel de sterke in de lente zouden paren.

Samhain was tevens een verering van de doden. De Kelten geloofden zielen van de doden één nacht terug keerden op aarde. Het bezoek van rondspokende geesten, zorgde voor de nodige angst. Mensen droegen dierenhuiden en zetten maskers op om de boze geesten weg te jagen. En klein verschil dus met hedendaagse verkleedpartijen! Samhains, werd in Ierland en Engeland benoemd als ‘All Hallows Eve’, met Hallow als oud-Engels woord voor heilige.

halloween walibi

Het populaire geloof is dat de zielen van geliefden die ons verlieten terugkomen van achter het graf tijdens de Dag van de Doden. Dia de los Muertos staat gekend voor de Mexicaanse dodenfeest: een avond waar zij op een kleurrijke en emotionele traditie hun doden eren.

Een groot contrast met de sombere kerkhoven in Westerse landen. Maar Halloween is vooral een feest om te koesteren! Steeds meer pretparken zetten ook tijdens de herfst hun deuren open en laten je op all attracties sidderen!

Vooral bij valavond is het creepy: vreemde wezens met akelige maskers jagen je de stuipen op het lijf! Een beetje schrik? Een halloween kostuum is wel toegestaan voor kinderen tot 12 jaar. Wat halloween schmink kan je ter plekke laten aanbrengen!

Halloween 2018

Als je op zoek bent naar ontzettend veel plezier tijdens halloween 2018, probeer dan een datum te prikken om de meest angstaanjagende attracties in Walibi te bezoeken: sinistere schrikkende doolhoven, huiveringwekkende sensaties….ze laten je schreeuwen om meer!

Halloween dag dat vier je met familie of vrienden in een spookachtig dorp dat elk najaar op mysterieuze wijze op het terrein van Biddinghuizen in de Nederlandse provincie Flevoland verschijnt.

Zelfs onze buren in België zijn helemaal in de van halloween walibi : ook daar opent het themapark in Waver de deuren voor echte durvers! Deze angstaanjagende vermakelijke avonden zijn niet voor de zwakkeren, maar een leuke Halloween-avond uit voor volwassenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif