Femme logo

Dit zijn ’s lands rijkste gemeenten

Het CBS in Nederland berekent erg veel verschillende zaken. 1 ding wat zijn dan ook berekenen is wat de rijkste gemeente van Nederland is. Hierbij word er gekeken naar welk deel van de huishoudens behoren tot de groep van de hoogste vermogens in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dan ook welke gemeenste het rijkst zijn van Nederland.

De meeste rijke gemeenten en dorpen liggen in Brabant en of in Noord-Holland. Wij kunnen je nu al vast vertellen dat de verschillen vrij groot zijn, en de gegevens ook flink verschillen. De aller rijkste gemeente van Nederland is Rozendaal. Deze gemeente heeft dan ook een percentage dat 61,4% van de inwoners behoord tot de rijkste 25% van heel Nederland. Hoe kan dit zul je je afvragen? Dit heeft er mee te maken dat er ontzettend grote en dure huizen zijn in Rozendaal die door de allerrijksten zijn gekocht. Veel van deze huizen bestaan al honderden jaren en behoren dan ook tot het bezit van grote en rijke families. De rijkste gemeente Nederland, dat is dan ook Rozendaal.

Gemeenten inkomens

De rijkste gemeente inkomen is als nummer 2 van Nederland Alphen-Chaam. Er is een grote kans dat je nog nooit hebt gehoord van dit dorp. Dit is dan ook het rijkste dorp van de hele provincie noord brabant. In totaal wonen er maar liefst 10.000 inwoners, wat natuurlijk niet zo veel is. Maar liefst 58,7% van de inwoners van dit dorp behoort tot de 25% van de rijkste Nederlanders. Je zou dus kunnen zeggen dat maar liefst 5870 inwoners uit dit dorp ontzettend veel geld hebben en rijk zijn. 1 op de 2 gemiddeld, bizar toch eigenlijk?

Een andere rijke gemeente van Nederland is natuurlijk het gooi. Hier wonen dan ook erg veel rijke mensen. Het rijkste dorp van ’t gooi zelf dat is het dorp Laren. Laren staat dan ook bekend als een dorp dat is voor mensen met veel succes, die goed verdienen en die ook een goede baan hebben. Ook is er natuurlijk veel oud geld in dit dorp. 58,4% van de inwoners van dit dorp behoren tot de bovenste kwart van de rijkste inwoners van Nederland. Hierbij is er dus gekeken naar het vermogen.

Rijkste gemeente Noord-Holland

Noord-Holland is ook een van de rijkste gemeentes van Nederland. In combinatie met Noord- Brabant zou je toch wel kunnen zeggen dat deze twee gemeentes de rijkste van Nederland zijn. Bloemendaal is bijvoorbeeld de 4de rijkste plek van Nederland. In deze plek is maar liefst 57,8% inwoners rijk en behoren zij dan ook tot de 25% rijkste inwoners van Nederland. Wel zijn er natuurlijk verschillen tussen de superrijken, en de wat minder rijken. Ook de huizen spreiding is verspreid en in de duurdere wijken zul je veel sneller rijken vinden, dan in de wat armere wijken. De rijkste gemeente noord-holland is natuurlijk zo omdat Amsterdam hier toe behoort, maar ook Alkmaar en andere grote steden die veel geld met zich meebrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif