Femme logo

Ruzie met je baas, zo los je dat op

Onenigheid op werk vanwege ruzie met de baas is erg vervelend. Het zorgt voor een slechte werksfeer en kan heel wat stress opleveren. Nachtmerries over je werk en dromen over ruzie met baas kan voor heel wat slapeloze nachten zorgen. Hoe voorkom je onenigheid werkgever? Wat kun je er zelf aan doen en hoe kun je geholpen worden met onenigheid op het werk? In dit artikel beschrijven wij de opties en mogelijkheden om ruzies te voorkomen en hoe je ruzies met de baas oplost. Ruzie met de baas? Zo los je het op.

Duidelijke communicatie

Ruzie met me baas, er zijn meer mensen dan je denkt die onenigheid met de baas hebben. Van kleine akkefietjes tot enorme ruzie die eventueel leiden tot ontslag. Laat het niet zover komen. Zorg dat de ruzie snel uit de lucht is. Ruzie kun je oplossen en voorkomen door duidelijke communicatie. Lig je in de clinch met je baas? Zorg voor duidelijke communicatie. Wanneer er onenigheid is, ga dan niet de confrontatie uit de weg omdat hij/zij de baas is. Laat het misschien even afkoelen en vraag een gesprek of een moment alleen aan. Ga langs bij zijn kantoor en leg duidelijk uit wat jouw probleem is.

Veel ruzies ontstaan door miscommunicaties. Misschien is er wel niks aan de hand en hebben jullie elkaar gewoon niet goed begrepen. Sta open voor kritiek en probeer samen tot een oplossing te komen. Voorkom dat je gaat dromen over ruzie met baas. Ruzie met me baas? Dat was zo opgelost! Een goede communicatie kan al veel helpen.

Tussenpersoon

Lukt het niet om eruit te komen met zijn tweeën? Dan kan een onafhankelijke tussenpersoon helpen. Misschien wel een collega die beiden kanten van het verhaal begrijpt. Zo niet zijn er nog altijd andere onafhankelijke tussen posten beschikbaar. Wil je niet jouw baan kwijtraken, maar is de relatie tussen jou en jouw baas zo slecht? Laat dan iemand ander het woord voor je doen om confrontatie en escalatie te voorkomen. Bij nood kan zelf een advocaat optreden als tussenpartij.

Op de werkvloer

Praat met jouw collega’s over het probleem van de ruzie. Jouw collega’s zien jouw baas ook elke dag en kunnen je misschien wel helpen om de onenigheid uit de weg te gaan. Ga geen fronten vormen want zo trek je andere collega’s mee in de ruzie. Vraag om advies en hulp bij jouw probleem, maar maak het niet het probleem van jouw collega’s. Misschien hebben meerdere collega’s wel last van ruzie met de baas en kunnen jullie naar een vakbond stappen of andere maatregelingen treffen. Onenigheid op werk en ruzies op de werkvloer zijn erg slecht voor de werksfeer.

Zorg dat je met plezier naar je werk kunt en een optimale prestatie kunt leveren op het werk. Voorkom ruzies of onenigheid werkgever door duidelijke communicatie. Sta open voor kritiek en probeer samen een oplossing te vinden. Vindt je het lastig om voor jouw rechten op te komen? Schakel dan een onafhankelijke tussenpersoon in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif