Femme logo

Stook jezelf niet rood met deze tips

Als vrouw zijnde kan het vrij koud zijn in de winter. Zo komt er vaak een nachtvorst en is het dan ook koud buiten. Door binnen de verwarming hoog aan te zetten is het lekker warm. Echter kost dit natuurlijk wel een hoge energierekening. Wij vertellen je dan ook hoe je geld kunt besparen op de kosten van je verwarming.

Besparen op verwarmingskosten

Besparen op verwarmingskosten, hoe doe ik dat? Als eerste tip hebben we om alle ramen altijd goed dicht te doen. Door deze goed dicht en op slot te doen kan er geen wind van buiten meer binnen komen. Natuurlijk moet je op zijn tijd wel even luchten, maar probeer dit kort te houden. Na afloop altijd de ramen goed sluiten. Ook is het belangrijk om een goed raam te hebben dat luchtdicht is. Wanneer jouw raam dit niet is, is het verstandig om hem dicht te maken met behulp van handdoeken. Deze handdoeken dekken dan ook als het ware jouw raam af en zorgen ervoor dat er dus geen koude lucht meer naar binnen komt.

Tip 2,  Zorg ervoor dat er altijd een tapijt en/of een kleed in je huis ligt. Zo’n tapijt of kleed heeft namelijk als belangrijke functie dat het de warme goed kast van houden. Wanneer je geen kleed of tapijt neerlegt dan zal de warme op de houten of stenen, of andere vloer, zich niet goed kunnen vasthouden. Een leuk bijkomend voordeel van het tapijt of kleed is dat het ontzettend zacht is, en erg aangenaam is om op te lopen. Ook ziet het er vaak nog leuk uit, en is het eigenlijk altijd wel te combineren met het interieur en de inrichting van je huis.

Wist je dit al?

Tips besparen op verwarming, tip nummer 3; Zorg ervoor dat de ongebruikte kamers in jouw huis worden afgesloten. Zeker bij een groot huis zijn er ongetwijfeld wel een paar ruimtes die weinig tot niet gebruikt worden. Door deze af te sluiten kan de lucht minder circuleren en gaat er dus geen warme lucht verloren. Het is immers zonde als deze warme lucht gaat naar een kamer waar jij het eigenlijk niet nodig hebt.

Tip nummer 4; Plaats tochtstrippen op verschillende plekken in jouw huis. Het beste kun je deze plakken onder de deuren en ook onder de tussendeuren. Het effect van tochtstrippen is bewezen, en het werk echt. Een kleine moeite, dat een groot resultaat oplevert.

Tot slot hebben we nog een laatste tip om te besparen op de verwarmingskosten;

Maak gebruik van het koken en bakken. Een oven bijvoorbeeld droogt de lucht en zorgt er ook voor dat de keuken verwarmt word. Ook is het belangrijk om niet al te veel stoom te gebruiken. Wanneer je dit wel doet zal de luchtvochtigheid verhoogd worden, met als gevolg een lucht die kouder aanvoelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif