Femme logo

Welke vloer past in jouw huis?

Het is een gunstige tijd om een nieuw huis te kopen. Huizen vliegen als warme broodjes over de toonbank en stimuleren anderen om ook te kijken naar hun woning. Maar wat nu als je gewoon wilt blijven wonen waar je woont, maar je toch iets anders wilt? Een nieuwe vloer kan een wereld van verschil maken! Maar hoe kies je de vloer die bij jou past?

Welke vloeren zijn er?

Velen die nu op zoek gaan naar een nieuwe vloer kopen pvc vloeren. PVC vloeren zijn in elk gewenst motief te krijgen, waardoor het lijkt alsof je een echte houten vloer in huis hebt of dat je een tegelvloer hebt. Het voordeel van een pvc vloer is dat het goed bestand is tegen water, krasbestendig is en eenvoudig is te leggen. Je kunt het als een laminaat leggen of laten plakken door een professional. Een andere mogelijkheid is een gietvloer. Gietvloer verschilt in kwaliteit en in prijs. Het nadeel is dat deze vloer niet verhuisbaar is. Ook is deze vloer krasgevoeliger en kan er een lichte verkleuring kan ontstaan. Maar anderzijds is het onderhoud gemakkelijk, waterdicht en sterk. Een andere mogelijkheid is om vloertegels te leggen. Vloertegels zijn echter niet verhuisbaar, maar wel eenvoudig schoon te houden en dier- en kindproof. Tegels worden vaak gezien als iets voor een badkamer of toilet, maar handig kan het niet worden. Even de dweil over de tegels en je kunt weer genieten van een schone en frisse tegels.

Laminaat vloeren

Een vloer die veel wordt toegepast is laminaat. Laminaat is gemakkelijk te leggen. Iedereen heeft wel eens een zaterdag geholpen met laminaat leggen. Eenvoudig en gemakkelijk. Het nadeel is dat het erg gehorig kan zijn maar het is gemakkelijk te onderhouden. Laminaat is in steeds meer motieven te verkrijgen. Belangrijk in dat geval is wel de afwerking, zorg ervoor dat je mooie plinten gebruikt, zodat je het huis echt af kunt maken. Een ander alternatief is om een tapijt te leggen. Tapijt is erg vlekgevoelig en lastig schoon te maken. Vloerbedekking wordt vaak op de boven verdieping gebruikt. Als je wakker wordt kom je met een blote voeten direct op een zachte vloerbedekking terecht. Een ander voordeel is dat het geluiddempend is. Een andere mogelijkheid is om een parket vloer te leggen. Parket is relatief gevoelig doordat je werkt met een natuurproduct. Parket kan namelijk werken waardoor het goed gelegd moet worden. Ook Vinyl is een mogelijkheid. Vinyl vloer wordt strak gelegd is gemakkelijk te onderhouden en geluiddempend echter is vinyl vloer niet repareerbaar. Tot slot is een houten vloer voor veel mensen een wens. Een houten vloer gaat een levenslang mee, echter is het wel gehorig en niet waterbestendig. Voor alle vloeren geldt dat er altijd plinten moeten worden toegevoegd om het echt af te maken. Welke vloer kies jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif