Femme logo

Zo maak je van jouw kerstboom een waar kunstwerk

De zomer is weer voorbij, het is inmiddels herfst en de meeste bomen hebben hun blaadjes al weer laten vallen. Buiten is het koud en binnenkort moeten de autoruiten weer ijsvrij gemaakt worden. Bij veel mensen begint het dan te kriebelen, want de gezellige feestmaand komt er weer aan! Zodra de goedheiligman het land verlaten heeft, komen bij veel mensen de kerstspullen van zolder en wordt de kerstboom opgetuigd. Maar voor veel mensen is dit toch nog best lastig.

Kerstboom optuigen tips

Om de kerstboom goed op te kunnen tuigen is het belangrijk dat je het in de juiste volgorde doet. De kerstboom optuigen volgorde is: eerst de boom goed recht in de pot zetten. Als hij goed staat, dan doe je de verlichting in de boom. Als de verlichting mooi verdeeld is, zet je de piek op de boom. Daarna ga je verder met de slingers en ballen. Als je je aan deze kerstboom optuigen volgorde houdt, dan moet het helemaal goed komen!

Kerstboom verlichting

Kerstboom verlichting is voor veel mensen het lastigste onderdeel van het optuigen van de kerstboom. Toch zijn er enkele kerstboom optuigen tips voor de verlichting. Allereerst is het verstandig om eerst de verlichting te controleren. Het zou zonde van jouw tijd en inspanning zijn als je alles in de boom hebt zitten en er dan achter komt dat de verlichting kapot is. Controleer dus eerst of de verlichting nog goed is. Loop daarna met de verlichting rond te boom. Begin in het topje van de boom en ga zo naar beneden. Andersom kan ook. Het is niet verstandig om halverwege de boom te beginnen. Als je denkt dat de verlichting goed in de boom zit, doe je de verlichting aan. (nog voordat je de boom verder versiert hebt) Dan knijp je jouw ogen dicht (tot spleetjes) als je nu naar de verlichting kijkt, kan je goed zien of de verlichting goed verdeeld is. Nu kan het eventueel nog makkelijk corrigeren. Ook kan je op plaatsen waar je iets te weinig licht hebt een glimmende kerstbal hangen. De verlichting weerkaatst dan in de bal en dan is daar het probleem ook opgelost.

Echte boom of kunst

Zie je het toch allemaal niet zitten, dan is een kunstkerstboom wellicht iets voor jou. Tegenwoordig zijn er kunstkerstbomen te koop waar de verlichting al in zit. Je hoeft de boom dus alleen op te zetten en dan zit de verlichting al gelijk op de juiste plaats. De verlichting is dan dus altijd gelijk goed verdeeld. Je hoeft daarna alleen nog maar de boom verder te versieren. Maar als je dit ook niet leuk vindt om te doen of je hebt weinig tijd, dan zijn er zelfs ook al kerstbomen te koop die helemaal klaar zijn. Vroeger kon je het overduidelijk zien als een kerstboom niet echt was, tegenwoordig is dat niet meer het geval. De kunstbomen zien er uit alsof ze echt zijn. Als je de lekkere dennengeur mist, kan je een spray gebruiken. Voor elk “probleem” is dus een eenvoudige oplossing.

Geniet van jouw prachtige kerstboom! Fijne feestdagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif