Femme logo

Zo ziet je huis er over 20 jaar uit

De term smart homes hoor je ongetwijfeld steeds vaker voorbijkomen. Maar wat is nou echt een smart home, en wanneer mag je een huis echt smart noemen? Een smart home is dan ook een begrip dat steeds vaker word genoemd. Een smart home bied natuurlijk een goed comfort aan voor jou als bewoner, en daarnaast is er ook een goede veiligheid en verder zijn er veel technische snufjes in het huis aanwezig. Veel apparaten kunnen met elkaar communiceren op diverse manieren. Smart home voordelen en smart home gemak zorgt ervoor dat jij op een aangename manier kan genieten van al het moois dat een echte smart home te bieden heeft.

Smart home producten

Er zijn verschillende smart home producten die ervoor kunnen zorgen dat jij een huis van de toekomst kunt krijgen. Doordat de apparaten en voorzieningen aan elkaar zijn gekoppeld werken alle apparaten met elkaar samen. De verlichting en de verwarming kun je bedienen vanaf bijvoorbeeld je smartphone en ook vanaf een intelligent systeem. Smart home voordelen zijn dan ook dat je ook op afstand je huis kunt bedienen. Zo kun je op verschillende apps op je smartphone, iPad of computer van afstand de beveiligingscamera’s van jouw huis bekijken. Zo kun je nog beter in de gaten houden of er criminelen of boeven bij jou in de buurt zijn. Op dit moment zijn er natuurlijk al wel veel producten die echt smart te noemen zijn. Wifi en Bluetooth zijn dan ook goede uitvindingen die volop gebruikt worden in elk huis. Echter is de verwachting voor de toekomst dat er natuurlijk nog veel meer robots in elk huis komen en ook krijgen deze robots een veel grotere functie. In de toekomst parkeer jij de auto waarschijnlijk onder je huis en kun je met een simpele druk op de knop de auto jouw laten oppikken vanaf bijvoorbeeld een vergadering of vanaf een restaurant.

Smart home gemak

Smart home bied dan ook echt gemak en heeft als doel om het leven gemakkelijker te maken. Er zijn dan ook veel verschillende smart home producten waaruit jij kunt kiezen. In het algemeen kun je toch wel zeggen dat alle producten hetzelfde doel hebben, namelijk het verbeteren van jouw huis en het slimmer maken van jouw huis. Een ander bijkomend voordeel van een smart home is dat je veel geld kunt besparen op bijvoorbeeld de energie rekening. Doordat de slimme apparaten in jouw huis herkennen wanneer jij wel of niet thuis bent, en wanneer jij bijvoorbeeld slaapt, zorgen ze ervoor dat de verwarming in de winter bijvoorbeeld alleen aangaat wanneer jij wakker bent en het nodig bent. Ook herkent zo’n app dan jouw ritme en jouw slaappatroon en word de verwarming bijvoorbeeld een half uurtje voordat je normaal opstaat aangezet. Verder verwachten we in de toekomst dat er gewerkt gaat worden aan een soort van energiezuiniger wifi. Dit word dan ook waarschijnlijk HaLow genoemd. Verder krijg je ook lifi wat betekent dat data via het licht verzend kan worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif