Femme logo

Mijn vriend/man is vaak dronken

Je partner is een echte levensgenieter, leuk en grappig en altijd goed gezind. Je kan best wel zeggen dat je een goede relatie hebt, op dat ene puntje na; je vriend drinkt! En nee, dan heb je het niet over het occasionele drankje tijdens een feestje, maar wel over drinkgedrag waar jij je zorgen over maakt. Het gebeurt voor jou namelijk net iets te vaak dat je vriend dronken thuiskomt. Wat doe je eraan en hoe ga jij hier mee om?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heineken (@heineken) op

Wanneer drinken een probleem wordt

Natuurlijk moet je van drinken niet meteen een probleem maken. Af en toe eens dronken zijn is oké, maar het is ook niet de bedoeling dat je lief dagelijks ladderzat thuiskomt. Je kan eigenlijk zeggen dat drinken problematisch wordt, wanneer je het gevoel hebt dat het druk op je relatie legt en als het lijkt dat je lief er totaal geen controle meer over lijkt te hebben, ook al zegt hij van wel. Maar wat doe je in zo’n geval?

De confrontatie

Het is natuurlijk altijd belangrijk om te blijven praten met elkaar. Om te praten over de dingen die jullie dwars zitten en de dingen waar jullie je zorgen over maken. Het drinkgedrag van je partner kan zeker een van die dingen zijn. Het kan misschien zijn dat je partner zich niet bewust is van zijn problematisch drinkgedrag en dat hij bereid is om hier iets aan te doen van het moment dat jij het hem duidelijk maakt. Maar dat is niet altijd zo! Mensen die echt een probleem hebben, gaan eerst vaak in de ontkenning. Als dat het geval is dan wordt het wel heel moeilijk om het gewoon met praten op te lossen. Gelukkig zijn er dan nog andere mogelijkheden.

Zoek hulp van buitenaf

Als je het gevoel hebt dat dit problematisch gedrag te groot is en jij het zelf niet kunt oplossen, dan kan je ook nog altijd opteren om hulp van buitenaf in te schakelen. Zo kan je bijvoorbeeld samen in relatietherapie gaan, waardoor je partner misschien nieuwe inzichten krijgt. Schakel misschien ook eens de hulp van zijn vrienden en familie in, misschien luistert hij wel naar hen?

Scheiden of blijven?

Een drankprobleem is moeilijk om mee om te gaan en het is begrijpelijk als je gewoon wilt weggaan van je lief. Toch moet je niet te overhaast beslissingen gaan maken, misschien krijg je er wel spijt van. Mensen met een drankprobleem hebben eigenlijk echt hulp nodig, van het moment dat jij weggaat kan het allemaal nog erger worden omdat ze zich neerslachtig voelen waardoor ze nog meer kunnen gaan drinken. Wil dat zeggen dat je verplicht bij je partner moet blijven? Natuurlijk niet! Maar als het drinken het enige is wat jullie relatie zuur maakt, overweeg dan eerder om de nodige hulp te gaan zoeken en probeer zoveel mogelijk om het op te lossen. Blijft je partner alle hulp weigeren? Dan kan je nog altijd beslissen om er toch een eind aan te maken!

afbeelding: Unsplash.com door Stéphan Valentin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif