Femme logo

Top 11 duurste films ooit gemaakt

Een film produceren kost natuurlijk veel geld. Veel Hollywood producties hebben dan ook veel geld gekost om te maken. Dit geld word besteed aan acteurs en actrices. Maar ook de camera’s huren en reclame maken kost veel geld. Bij de lijst van de 11 duurste films ooit kijken we dan ook naar de totale kosten die de films hebben gekost. Disney films en ook nederlandse films hebben veel geld gekost om te produceren. Over deze disney films en nederlandse films en anderen vertellen we je meer. Films zoals Zwartboek en Frozen film behoren ook tot films die erg duur zijn. Helaas horen deze films niet thuis in de top 11, deze vallen hier dan ook net buiten. Voor een Nederlandse film heeft Zwartboek toch wel een ontzettend groot budget. Hetzelfde geld voor de Frozen film. De metorpolis fim is ook erg populair. De metorpolis fim is ook in Nederland geproduceerd.

Het lijstje

Op nummer 1 staan dan ook de bekende Disney film Pirates of the Caribbean; On Stranger Tides uit 2011. Deze film heeft in totaal maar liefst 378.50 miljoen gekost om te produceren.

Op nummer 2 staat ook een bekende film. De uit 2007 afkomstige Pirates of the Caribbean; At World’s End heeft maar liefst 300 miljoen gekocht. Deze film is een erg groot succes geworden en daarom is hierna ook de film Stranger Tides uitgekomen Omdat de interesse daarin erg groot was hebben de makers met een nog groter budget gewerkt waardoor beide pirates of the caribbean films een echt succes zijn.

Op nummer 3 hebben we de Avengers Age of Ultron 2015 staan. De Avengers is dan ook een erg populaire film soort dat een prachtige combinatie is tussen cartoons en echte karakters. De film had een budget van maar liefst 279.90 miljoen euro.

En dan op nummer 4; John Carter uit 2012. Deze film heeft een budget van 263.7 miljoen en is dan ook een echte topper van alle fictie films.

Op nummer 5 staat de film Tangeld uit 2010. Deze kinderfilm is over de hele wereld een mega succes geworden. Waarschijnlijk hebben jou kinderen ook deze film wel eens gezien. Zo niet, dan is het zeker een aanrader. De film heeft een budget van 260 miljoen euro en staat dus op nummer 5 van de 11 duurste films die ooit zijn geproduceerd.

Op nummer 6; Spider Man 3 uit 2007, met een budget van 258 miljoen.

Nummer 7; Harry Potter and the Half-Blood Prince uit 2009 met een budget van 250 miljoen. De Harry Potter films zijn een mega succes geworden, en de deze film is de absolute topper.

Nummer 8; The hobbit; The Battle of the Five Armies 2014 met een budget van 250 miljoen.

Nummer 9; Een james bond film mag natuurlijk niet missen in dit top lijstje. Spectre 2015 heeft een budget van 245 miljoen.

Nummer 10; Avatar uit 2009 is een prachtige kleurrijke film met een budget van 237 miljoen.

Nummer 11; The Dark Knight Rises van 2012 met een budget van 230 miljoen.

Binnenkort publiceren we ook een lijst met de salarissen van bekende acteurs in top films en series!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif