Femme logo

Vrouwen op de werkvloer

Jammer genoeg is er tegenwoordig nog altijd sprake van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ongelijkheid tussen de twee geslachten zijn op verschillende gebieden merkbaar, maar hoe zit dat nu juist op de werkvloer?
 

 

Ook op de werkvloer is er nog sprake van ongelijkheid

Volgens onderzoek heerst er nog in 144 landen ongelijkheid op de werkvloer. De cijfers liegen niet, de omstandigheden zijn dus nog steeds niet ideaal! De ongelijkheid zit zowel in het loon als in de functies die ze betreden. Nog steeds zijn er meer dan 2 keer zoveel directeurs dan dat er directrices zijn. Er zijn wel een aantal beroepen waar er een hoger percentage van directrices zetelt(zoals in de dienstverlening), maar zelfs daar nemen mannen nog steeds de meerderheid in. De loonkloof tussen beide geslachten blijft ook een feit en ze is zeker niet min. Maar hoe komt dat? En hoe gaan we daar als vrouw het beste mee om?
 

Hoe ga je als vrouw met die ongelijkheid om?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je als vrouw succesvol bent. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om je prestaties goed zichtbaar te maken in je organisatie, alsook jezelf. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat de verschillen niet enkel te maken hebben met ongelijkheid, maar ook met de manier van communiceren. Er wordt dus aan vrouwen aangeraden om meer met leidinggevende en collega’s te communiceren om succesvol te zijn. Een vrouw heeft ook vlugger (vaak onbewust) angst om voor bepaalde posities te solliciteren, louter omdat zij vrouw zijn. Een goede tip: laat je niet leiden door angst, maar weet wat je wilt en ga ervoor! Durf dus solliciteren voor een job, ook al denk je dat het te hoog voor je gegrepen is. En als laatste: wees assertiever tijdens loononderhandelingen!
 

Is er hoop?

Tegenwoordig wordt het feminisme steeds populairder, en in de stroming van het feminisme zit ook onze hoop. Hoe meer mensen opkomen voor de rechten van de vrouw, hoe meer zij anderen gaan inspireren en zo worden er steeds meer maatregelen tegen genomen. Er is dus zeker hoop voor ons!
 
afbeelding: Unsplash.com door Dai KE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif