Femme logo

Waarom feminisme ook voor mannen belangrijk is

Feminisme, iets waar voornamelijk vrouwen zich bezig mee houden? Helemaal niet! Ook de man richt zich steeds meer tot deze gedachtegang en dat geeft ons vrouwen hoop!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Inclusive Feminism is Fierce (@feminismfierce) op

Waarom ook zij zich bezig houden met het feminisme

Feminisme is voor iedereen en dat blijkt meer en meer zo te zijn. Helaas zijn er nog een aantal mensen die denken dat het zich enkel focust op vrouwenrechten en voornamelijk gebaseerd is op mannenhaat. Dat is zeker niet zo! Eigenlijk staat het voor het streven naar gelijke rechten voor vrouwen én voor mannen en dat staat ook zo in het woordenboek omschreven. Ondanks er steeds meer feministen zijn, is er in deze tijd zeker nog sprake van ongelijkheid. We beginnen meer en meer te begrijpen wat het echt inhoudt en om die reden worden ook steeds meer mannen feminist.

Waarom het zo belangrijk is voor mannen!

Het is ook voor hen belangrijk, want hierdoor hebben ook zij een beter leven. Het laat hen namelijk toe om hun ‘vrouwelijke’ kantje te omarmen. Zo kunnen ook zij volledig zichzelf zijn, zonder dat ze moeten beantwoorden aan de opgelegde normen van de maatschappij. Ze mogen dus houden van schattige beestjes, knuffelen en hun gevoelens uitspreken zonder zich daarvoor te schamen. Als je als man je vrouwelijke kant onderdrukt dan kan dit depressieve gevolgen hebben. Als man kan je je dan ook eenzaam gaan voelen, waardoor je soms toevlucht begint te zoeken in middelen zoals alcohol of drugs. Niet goed dus! Bovendien ga je als man heus niet een deel van je mannelijkheid verliezen als je deze gedachtegang volgt! Bovendien wil je als man toch niet hebben dat je succes enkel en alleen verworven werd door het feit dat je een man bent? Dat is een triestige gedachte, maar in sommige gevallen is dat nog steeds zo. Een man wordt jammer genoeg nog steeds als meer geschikt en succesvol bekeken. Als je als man feminist bent, dan strijd je dus ook voor jezelf. Wanneer er sprake is van gelijkheid, dan weet je tenminste dat jij je succes behaalt hebt enkel en alleen door jezelf en je talenten. En iedereen wilt toch dat zijn succes zijn/haar eigen verdienste is?

afbeelding: Unsplash.com door Arièle Bonte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif