Femme logo

Waarom val je niet af, terwijl je wel sport?

Helaas! Het afvallen gaat niet helemaal zoals je het verwacht af en dreigt te mislukken. Je bent een of meerdere keren in de sportschool te vinden of hebt je hardloopschoenen aangetrokken. Genoeg beweging, toch? Echter kunnen er verschillende redenen zijn waarom je deze resultaten niet terug gaat zien op de weegschaal. Laat een extreem dieet links liggen en start vandaag nog met deze handige tips!

 

via GIPHY

 

Let goed op je voeding

Je hoeft echt geen streng dieet te volgen om die gewenste kilo’s te verliezen. Let er alleen wel op dat je je dalen pas écht gaat behalen als je op je voeding gaat letten. Sporten en gezond eten gaan namelijk hand in hand samen. Denk je dat je in de avond honger hebt, vervang die reep chocolade of koekjes dan voor een appel en, minstens zo belangrijk, drink voldoende water. En laten we eerlijk zijn, snacken mag natuurlijk altijd! Zolang het maar netjes in balans is met de rest van je voedingsschema.

Sporten kan ook betekenen dat je aankomt

De een gaat graag sporten om gewicht te verliezen. Maar heb je jouw streefgewicht al bereikt, dan is de kans groot dat afvallen niet meer zo snel gaat gebeuren. Sterker nog, als je aan krachttraining doet, neemt je spiermassa toe. Dit betekent dat je in gewicht aan gaan komen en dat je meer spierdefinitie gaat krijgen. Maak je dan vooral geen zorgen dat je dieet dreigt te mislukken. Vooral dan ben je alleen maar de goede weg op aan het gaan.

afbeelding: Unsplash.com door Clem Onojeghuo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif