Femme logo

Wat is de beste plek in een bioscoop?

Mijn schoonzoon is theatermanager in een van de grootste bioscoopketens van Nederland. We gaan sinds hij daar werkzaam is vaker naar de bios, ook omdat tegenwoordig de bioscoopkaartjes maar vijf euro zijn, voor iedereen. Met het reserveren van de film, mag je kiezen waar je wilt zitten, tenminste als je op tijd hebt gereserveerd. Je ziet de plattegrond van stoelen en kies wat jouw plek gaat worden. We hebben echt overal al gezeten en weten dus precies wat de beste plekken zijn om in de bioscoop te gaan zitten.
 

via GIPHY

 
Vooraan, midden of achterin?
Tegenwoordig zijn de bioscoopzalen zo gebouwd dat je niet meer tegen een hoofd aan hoeft te kijken. Je hebt ze nog wel hoor, bioscopen waar je je vreselijk aan ergert, doordat je tegen een achterhoofd aankijkt wat naar links en rechts beweegt. Dan maakt de stoel waarin je zit ook niet zoveel meer uit, als je niet ergens snel van plaats kunt verwisselen, want niemand wilt een achterhoofd zien! Je kunt altijd nog een kinderzitje pakken, maar daar worden de mensen achter jou weer niet gelukkig van. Wat meespeelt in de beste stoelpositie is het geluid, de leeftijd en het soort film. In het midden en achterin de zaal is het geluid mooi in balans. De favoriete plekken in de bioscoop zijn voor gezinnen en kinderen de eerste drie rijen voorin, en zitten ze in het midden en aan de zijkanten, zodat kinderen makkelijk en vaak naar het toilet kunnen. Voor groepen jongeren is het midden en achterin de favoriete plek en voor stelletjes of ouderen is een plek in de middelste rij in het midden favoriet.
 
Tips
Het ligt meestal of het geluid optimaal in balans is. Zit je op een zaal met Dolby surround of Dolby Atmos, dan kan het voor mensen die aan de zijkant zitten erg vervelend zijn. Met een thriller of griezelfilm voelt het veilig om in het midden te zitten met het liefst mensen naast je die even bang zijn. Als je een zwakke blaas hebt is iedere zit plek aan de zijkant ook goed. Mensen zitten het minst graag op de voorste rij van de bioscoop.
 
De beste plek om in de bios te gaan zitten is dus in het midden op de middelste stoelen.
 
afbeelding: Unsplash.com door Kilyan Sockalingum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif