Femme logo

Wat is mindfullness?

Wat is het verschil tussen meditatie en mindfulness?

We leven in een tijd waarin de oosterse filosofie begint door te dringen in de gangbare westerse manier van leven. Woorden als mindfulness en meditatie worden alledaagse termen in het westerse spreektaal. De vraag wordt: zijn deze woorden uitwisselbaar? Beide belichamen veel overeenkomsten en kunnen elkaar overlappen, maar ze zijn niet precies hetzelfde. Laten we dat eens van dichterbij bekijken.
 

 

Mediteren

Meditatie verwijst meestal naar formele, zittende meditatie. Er zijn veel soorten meditatie – die gericht zijn op het openen van je hart, het vergroten van je bewustzijn, het kalmeren van je geest, het ervaren van innerlijke vrede, en de lijst gaat maar door. Mediteren is een opzettelijke oefening, waarbij je naar binnen focust om kalmte, concentratie en emotioneel evenwicht te vergroten. Tijdens meditatie besteed je meestal een gefocust stuk tijd – van een minuut tot een uur of meer – waarin je geest naar binnen wordt afgestemd.

Help stress te reduceren!

Mindfulness gaat over bewust zijn, wat natuurlijk ook het beoefenen van meditatie inhoudt. Wanneer je actief mindful bent, let je op je gedachten, gevoelens, gedragingen en bewegingen, en ook op de effecten die je hebt op de mensen om je heen. Je kunt altijd , overal en met iedereen oefenen door te verschijnen en volledig betrokken te zijn bij het hier en nu. Het staat gelijk aan aandacht geven ,opmerken en aanwezig zijn in wat je ook doet. Wanneer de meeste mensen hun dagelijkse leven voortzetten, dwalen hun gedachten af ​​van de feitelijke activiteit waaraan ze deelnemen, naar andere gedachten of sensaties. Wanneer je mindful bent, ben je actief betrokken bij de activiteit met al je zintuigen in plaats van je geest te laten dwalen. Help

Waar meditatie meestal gedurende een bepaalde tijd wordt beoefend, kan je mindfull leven op elke situatie gedurende de dag.

afbeelding: Unsplash.com door Bekir Dönmez

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif