Femme logo

Wat social media doet met je zelfbeeld

Tegenwoordig leven we eigenlijk in twee werelden, de social media wereld en de harde realiteit. Voor veel mensen is het lastig om deze twee werelden van elkaar gescheiden te houden. Op social media zien we van alles voorbijkomen. Bijvoorbeeld hoe leuk onze vrienden het hebben, hoe mooi ze zijn en wat het ideale modebeeld is. Wat we meestal niet voorbij zien komen is dat al die mensen die posten op bijvoorbeeld Instagram, Snapchat of Facebook ook een bad hairday hebben of gewoon verdrietig zijn om iets. We zien ook geen foto’s van mensen met driedubbele onderkinnen in die trendy outfit of die coole sneakers aan een paar blubberbenen. Natuurlijk zien we dat niet want ondanks dat iedereen tekortkomingen heeft, zullen ze dit niet snel posten op de social media kanalen. Dan kiezen we liever voor een foto waar we vrolijker van worden.

 

Een vertekend zelfbeeld

Het vervelende is dat deze beelden andere mensen erg onzeker maken. Ze krijgen vaak een vertekend zelfbeeld. En dat is een logisch verschijnsel want hoe onzeker word jij als je alleen maar met mensen geconfronteerd wordt die perfect lijken te zijn? Ook jouw bodypositivity gaat snel naar beneden als niemand een putje in zijn benen heeft of wanneer niemand lachrimpeltjes vertoont op foto’s. Wat we voor het gemak even vergeten is de simpele stelling: ‘Niets is wat het lijkt!’. Foto’s worden vaak gefotoshopt er worden filters overheen gedaan en alleen de mooiste foto’s worden geplaatst. Dus hoe realistisch is die foto dan nog? De likes die ze op de foto’s krijgen dragen bij aan hun bodypositivity. Hoe krom is dat?

Wanneer ben je insta-waardig?

Op Instagram zie je de mooiste mensen voorbijkomen en allemaal dragen ze de leukste kleding met flair. Ze lijken een perfect lichaam en een perfect leven te hebben. Zorg dat je hierdoor geen negatief zelfbeeld krijgt. Houd in gedachten dat de meeste foto’s niet het werkelijke beeld laten zien. Iedereen heeft mooie en minder mooie punten en de kunst is om je mooie eigenschappen te laten stralen. Dan ben je pas echt insta-waardig.

afbeelding: Unsplash.com door Merakist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif