Femme logo

Ben jij te jong voor een seksspeeltje?

Seksualiteit, kun je er eigenlijk wel te jong voor zijn? Dit is een veelbesproken onderwerp en tot op de dag van vandaag een grote discussie. Veel ouders vinden hun kinderen soms nog te nog. Op een bepaalde leeftijd hebben jonge meisjes vaak te behoefte om met zichzelf de spelen via “speeltjes”, de meest voorkomende zijn de dildo en de vibrator.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Willie.nl | Online Seksshop (@willie.nl) op

De vraag of je te jong bent voor seksualiteit is heel simpel te beantwoorden, namelijk nee. Je kunt niet te vroeg zijn met seks, de een is er veel eerder mee dan de ander, je kunt hier niet echt een leeftijd aan hangen. Wat het belangrijkste is is dat je er zelf klaar voor bent en niets doet tegen je zin in. Seks is trouwens ook heel gezond, soloseks ook! Dus het is wellicht juist goed om een kind als het toe is aan seks, eerst te laten experimenteren met een seksspeeltje.

Het is dus wellicht goed om zowel als dochter of als moeder dingen als speeltjes te bespreken. Het is tevens ook een goede mogelijkheid om als jong meisje wat meer je lichaam te ontdekken en kennis te maken met bepaalde seksuele handelingen.

Maar moet ik dan een dildo kopen, of misschien toch een vibrator? Probeer het uit! Van te voren weet je nooit wat je zelf fijn vind, de enige manier hiervoor is door zo zo veel mogelijk te proberen.

Wat de aankoop betreft, als je je schaamt om naar een sekswinkel te haan dan kun je tegenwoordig ook online bestellen. Er zijn tegenwoordig hele nette webwinkels waar pakketjes netjes en ook anoniem verstuurd kunnen worden.

Conclusie, je kunt geen leeftijdsgrens verbinden aan seksuele activiteit, als je er klaar voor bent, ook al ben je vroeg, dan hoef je je hier totaal niet voor te schamen. Het is leuk en gezond om te experimenteren en om het lichaam te ontdekken is dit alleen maar goed. Het beste is om het zo open mogelijk te bespreken in de huishoudelijke kring, het maakt niet uit wie er mee begint, we leven in een moderne tijd waarbij seksualiteit geen taboe meer hoeft te zijn. Laat dat ook niet zo zijn, praat er over!

afbeelding: Unsplash.com door David Len

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif