Femme logo

Hoevaak heb jij sex?

Wanneer je partner zegt dat het weer tijd voor seks word kan het goed zijn dat jij hier eventjes helemaal geen zin in hebt. Door dan ook te vertellen hoe vaak mensen van jouw leeftijd gemiddeld seks hebben kun jij vertellen dat het bijvoorbeeld eventjes rustig aan kan gaan. Het gemiddeld aantal malen seks verschilt dan natuurlijk ook per gezin en per koppel. Vooral jonge koppels hebben natuurlijk veel meer seks.

De hoeveelheid seks kan verschillen van een aantal keer per week, naar zelfs 1 keer per maand of 1 keer per jaar. Jonge koppels hebben vaak meerdere keren per week seks. De hoeveelheid seks verschilt daarnaast ook veel met de tijd. Bij het begin van een relatie komt er vaak veel seks aan de pas. Zo hebben vrij veel koppels in het begin 1 of 2 keer per week seks. Nogmaals is dit slechts een gemiddelde van het aantal keer seks. Het echte aantal verschilt natuurlijk per gezin.

De gemiddelde hoeveelheid seks die jij hebt per week hangt niet af van de leeftijd van jou, maar meer van hoe lang dat jij een andere persoon bent. Wanneer je bijvoorbeeld 40 jaar oud bent, en sinds kort een relatie met iemand hebt, kun je ook veel meer seks hebben dan wanneer je 40 jaar oud bent en al 15 jaar getrouwd bent.

Meer of minder

Als vrouw zijnde kan het goed voorkomen dat jij er soms even geen zin in hebt. Maar ook mannen kunnen soms hun moment even niet hebben. Na een lange werkdag hebben sommigen dan ook even geen zin in seks, en willen ze gewoon slapen. Het is belangrijk om altijd goed een evenwicht te vinden waarbij beide partners tevreden zijn met de hoeveelheid seks in de week. Het is belangrijk om hier goed over te praten en hierbij goed je verlangens weer te geven.

Masturbatie is soms dan ook een goede oplossing op een moment dat je even wilt ontspannen maar jouw partner geen zin heeft of niet mee kan doen. In veel gezinnen komt het dan ook voor dat hij op een bepaald moment zin heeft in seks, en zij weer op een ander moment. Het heeft dan ook vaak geen zin om te wachten tot het moment dat de andere zin heeft in seks, je kunt dan lang wachten. Het is belangrijk om soms met het initiatief te komen en als je je partner goed kent weet je op welke momenten je dit wel kunt proberen en soms niet. Soms zal je toch even genoegen moeten nemen met wat minder seks.

Wanneer hij of zij aangeeft geen seks te willen hebben is het belangrijk om dit te respecteren en niet over deze grenzen heengaat. Dus wanneer jouw partner vraagt om seks te hebben moet jij eerlijk hierover zijn en vertellen hoe je hierin staat. Op het moment dat je er namelijk geen zin in hebt is het belangrijk om geen seks te hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif