Femme logo

Ik ben verliefd op iemand anders dan mijn partner

Ik ben verliefd. Zo heftig dat ik er soms niet van kan slapen. Ook al ben ik al rond de vijftig, ik voel me soms als een onzekere puber die bijna door haar benen zakt als ik het onderwerp van mijn verliefdheid zie. Heerlijk toch, dat gevoel van verliefdheid? Mensen zeggen zomaar spontaan dat ik straal en er zo gelukkig uitzie. Dat wil iedereen toch? Alleen is er een probleem, ik ben getrouwd en helaas niet met diegene waar ik verliefd op ben. Mijn partner heeft echt geen idee dat ik met zulke gevoelens rondloop. En ik wil hem ook niet kwetsen.
 

 

Spanning en passie

Was ik nog maar 16. In die tijd lag het allemaal een stukje eenvoudiger. Dan kon je het gewoon uitmaken met je vriendje en je volledig richten op de persoon waar je verliefd op was. Nu is alles anders. Mijn partner waarmee ik getrouwd ben is overtuigd van onze liefde en die ik gek genoeg ook nog wel voor hem voel. Maar het is niet de liefde die ik wil voelen. Niet dat gevoel wat overheerst wordt door passie, aantrekkingskracht, onzekerheid en spanning. Dat gevoel wat door een lichte aanraking iedere vezel in je lichaam op scherp zet. Of dat oogcontact wat heftiger voelt dan de langste kus.
 

Moet ik gaan scheiden?

Toch is uitmaken of in dit geval scheiden geen voor de hand liggende en zeker geen gemakkelijke stap. Ons leven is zo met elkaar verstrengeld dat dit een zeer moeizaam en langdurig traject gaat worden. Is dat het waard? Moet ik de weg van mijn hart volgen of gewoon luisteren naar mijn verstand? Wie zegt me dat die verliefdheid niet snel overgaat zonder dat er liefde voor in de plaats komt? Misschien heb ik meer tijd nodig om te kijken wat deze verliefdheid met mij en met mijn relatie doet.
 

Moet ik alles opbiechten?

Moet ik mijn partner mijn verliefdheid opbiechten? Is dat eerlijk? Moet ik hem dat gevoel van verdriet, onzekerheid en misschien ook boosheid geven? Zelfs als het een verliefdheid op afstand zou blijven ga ik hem hier ontzettend mee kwetsen. Hij zal me ongetwijfeld verwijten dat ik het zo ver heb laten komen en ik zal zijn ook eigenwaarde beschadigen. Toch kan ik mijn verliefdheid niet zomaar opgeven, het gevoel is te sterk.

afbeelding: Unsplash.com door Aaron Burden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif