Femme logo

Ik moet een affaire verzwijgen

Natuurlijk weten we allemaal dat het gras altijd groener lijkt bij de buren. We gaan toch onze kostbare relaties niet op spel zetten voor een slippertje of een affaire met een ander? Toch geven de cijfers andere beelden. Uit peilingen blijkt dat een groot deel van de vrouwen toch voor dat groenere gras gaat. Zelfs als ze weten dat die man al een relatie heeft.
 

 

Waarom plegen we overspel?

Waarom doen we het dan? Worden we zo snel verliefd? Of zijn we gewoon op zoek naar meer spanning of betere seks? Soms zijn er andere redenen, bijvoorbeeld het gevoel dat je te weinig aandacht krijgt in je relatie, jezelf eenzaam voelen of gewoon omdat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Wat de reden ook is, het blijft een gevaarlijke situatie al een van beide al een partner heeft. Soms verandert hartstocht in verliefdheid en hopen we op meer.
 

Moet je een slippertje verzwijgen?

Als de affaire stopt voelen mensen zich vaak schuldig tegenover hun partner. Ze zijn bang dat als ze hun misstap niet opbiechten ze niet normaal met hun partner verder kunnen gaan. Toch is dat niet altijd de meest verstandige keuze. Bij meer dan de helft van de overspelsituaties komt de partner niet achter het bedrog, mits je het zelf opbiecht. Komt de partner er wel achter, bijvoorbeeld omdat je het hebt opgebiecht dan zegt bijna 80% van de partners dat ze hun overspelige partner niet meer vertrouwen. Ze zijn bang dat het nog een keer gebeurd.
 

Wat is verstandig?

Opbiechten is dus zeker niet altijd de verstandigste keuze, zeker als het om een eenmalige overspel-actie gaat. Dit richt vaak alleen maar meer schade aan. Als de kans niet groot is dat je partner zelf achter het overspel komt, dan kun je de affaire beter verzwijgen. Hoe schuldig je jezelf ook voelt. De kans dat de relatie na de biecht alsnog stuk gaat is namelijk erg groot. Gaat het echt om een langdurige verhouding of een serieuze verliefdheid dan wordt dan wordt het allemaal een stuk lastiger en ook de kans dat je wordt betrapt wordt is groter.

afbeelding: Unsplash.com door Kristina Flour

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif