Femme logo

Mijn man liegt

Onlangs heb je je man betrapt, hij zegt dat hij ergens geweest is waar hij niet geweest is. Je hebt harde bewijzen en je weet dat je man liegt. Help, wat nu gedaan? En hoe ga je daar mee om? Deze blog kan je misschien helpen!
 

 

Relativeer

Iedereen liegt wel eens, maar mannen worden net iets vaker betrapt. Vrouwen zijn namelijk goed in dingen te achterhalen. Het draait er meer om hoeveel iemand liegt en hoe erg de leugen is. Mannen hebben ook meestal andere redenen om te liegen dan vrouwen, laten we deze eens onder de loep nemen.

Waarom liegt een man?

Mannen gaan voornamelijk liegen om een conflict te vermijden. Mannen houden namelijk niet al te veel van ruzies en drama. Als je dit weet kan je daar ook rekening mee houden. Conflicten vermijden ligt dus ergens in de natuur van de man. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat je hem zomaar alles moet vergeven, maar het is wel belangrijk om ook de natuur van de man te snappen. Bekijk dus eerst naar waarom hij tegen je gelogen heeft. Een leugen wordt voornamelijk slecht als hij liegt over iets naars dat hij gedaan heeft, vreemdgaan bijvoorbeeld. Deze leugens en bedrog zijn dus niet goed voor je relatie en kunnen zelfs leiden tot scheiden. Maar het hoeft ook niet per se tot scheiden over te gaan, als jij wilt vechten voor je relatie. Overweeg in dat geval altijd goed eerst de voor-en de nadelen voor je naar een uiteindelijke beslissing over gaat. Doe niets overhaast!

Praten is de oplossing

Als je man te veel liegt, of als de leugens je beginnen te storen dan is het belangrijk om hierover met je man te praten. Vertel je man hoe jij je erbij voelt, want vaak is hij zich daar niet van bewust. Wees duidelijk, want een man is niet goed met het opvangen van subtiele hints!

afbeelding: Unsplash.com door Richard Jaimes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif