Femme logo

Mijn partner gaat vreemd

Gaat je andere helft vreemd en weet je niet goed wat je nu moet doen? Dan kan deze blog je wat meer inzicht geven! Het is namelijk niet altijd simpel om te weten hoe je moet omgaan met vreemdgaan. Dus je kan waarschijnlijk wel wat tips gebruiken!
 

 

Maak geen overhaaste beslissingen

Je eerste reactie als je te weten komt dat je partner vreemdgaat is misschien om hem/haar meteen aan de deur te zetten. Dat is logisch want het ontdekken van bedrog van je partner geeft je een intens gevoel van verdriet. Je voelt je verraden, eenzaam, ontgoocheld. Toch is dat geen goed idee. Het slechtste moment om een beslissing te maken is wanneer je boos bent, wacht daarom met het maken van een beslissing tot je wat bedaard bent.
 

Bij elkaar blijven of niet?

Bij overspel is het soms niet makkelijk om te beslissen of je nu bij elkaar moet blijven of niet. Het is dan verstandig om eens je bekomen bent, de voor-en nadelen van jullie relatie tegen elkaar op te wegen. Denk na of dit iets is dat je eventueel met tijd zult kunnen vergeven of dat het juist iets is dat voor jou onoverwinnelijk is. Heb je het gevoel dat je er wel samen uit wilt geraken, maar lijkt het je maar niet te lukken om hem/haar te vergeven? Overweeg dan eens om met iemand te gaan praten. Een relatietherapeut(e) kan je hierin bijstaan. Op die manier leren jullie misschien de liefde voor mekaar opnieuw te ontdekken. Wat je ook beslist, zorg ervoor dat je niet enkel beslist om bij elkaar te blijven vanwege geld, een woonst of kinderen, maar doe het enkel en alleen voor wat jullie hadden, jullie relatie!
 

Wat je zeker niet mag doen!

Vraag zeker geen details over het vreemdgaan, dat zal jou alleen nog maar meer pijn doen. Je mag er wel over praten, maar val ook niet te veel in herhaling en maak er geen dagelijkse gewoonte van. Je kan bijvoorbeeld eenmaal per week een praatmoment inschakelen. Zorg er ook voor dat je bij elke nieuwe ruzie, deze affaire er weer niet bij betrekt. Zo blijf je alleen maar in het verleden vastzitten. Ga niet op zoek naar wraak, dat maakt jullie relatie alleen maar moeilijker en ingewikkelder. Zorg er ook voor dat je het niet aan iedereen gaat rondvertellen, soms kunnen mensen namelijk pijnlijke opmerkingen maken of slecht advies geven. Wees dus zorgvuldig met je vertrouwenspersonen!
 
afbeelding: Unsplash.com door Verne Ho

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif