Femme logo

Verliefd op een collega

Je voelt je hart in je borstkast tekeer gaan en je krijgt geen hap meer door je keel. Als je je collega voorbij ziet komen dan draai je snel je hoofd in de hoop dat hij niet gezien heeft dat jij hem zit te begluren en als hij je dan uiteindelijk toch een lach toe werpt dan kan je wel in de grond zakken van schaamte. Ken jij dit gevoel? Dan kan het wel eens zijn dat je verliefd bent. Maar wat nu?
 

 

Wat doe je als je verliefd bent?

Liefde op de werkvloer, het gebeurt meer dan je denkt. Dat is ergens ook logisch, want je spendeert een groot deel van je tijd op je werk. Je leert elkaar door en door kennen en daarnaast is het nog eens lekker spannend ook. Toch is het niet evident om gevoelens te krijgen voor iemand waar je mee samenwerkt, want je wilt namelijk niet dat je werk in gevaar komt. Daarnaast laten die verliefde gevoelens op de werkvloer je soms erg ongemakkelijk voelen. Hoe ga je daar mee om?
 

Zijn je gevoelens oprecht en is er liefde mogelijk?

De eerste stap die je het beste kunt nemen is om de situatie zo goed mogelijk te gaan analyseren. Ben je echt verliefd? Uit bepaalde onderzoeken is namelijk gebleken dat veel collega’s met elkaar flirten omdat ze zich op de werkvloer vervelen of omdat ze houden van de spanning. Onderzoek dus eerst je gevoelens en zorg ervoor dat je zeker weet dat het wel daadwerkelijk om een verliefdheid gaat of niet.
 
Als je weet dat het echte verliefdheid is, dan is het tijd om je af te vragen of een relatie überhaupt wel mogelijk is. Ben jij single, is hij dat wel en is er sprake van wederzijdse interesse? Als jullie beiden single zijn, dan is het belangrijk om te letten op een aantal hints die erop kunnen wijzen dat hij je ook leuk vindt. Zie je hem stiekem naar je kijken? Werpt hij jou vaak liefdevolle blikken of een sexy glimlach? Zoekt hij excuses om tijd met je te spenderen? Raakt hij jou vaak aan? Dan is de kans groot dat de aantrekking wederzijds is en dan kan jij tot actie overgaan.
 

Overweeg de voor- en de nadelen

Er komt namelijk heel wat kijken bij een verliefdheid op de werkvloer. Op de meeste jobs is een relatie tussen collega’s niet per se verboden, maar als je een relatie begint en het eindigt dan kan dat nadien wel voor heel wat ongemakkelijkheden zorgen. Je moet hem namelijk nog bijna elke dag zien. Voor je dus je gevoelens uit is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of het dat allemaal wel waard is. Ben je bereid om voor deze liefde eventueel je job te riskeren of je ongemakkelijk te voelen? Ga er dan voor!
 

Je liefde duidelijk maken

In liefde is het soms belangrijk om risico’s te nemen, als je dus wilt dat hij weet hoe je je voelt, nodig hem dan gewoon uit om samen iets te gaan doen. Mannen zijn niet zo goed in subtiele hints, onthoud dat!
 
afbeelding: Unsplash.com door millicent wong

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif