Femme logo

Ik wil zwanger worden maar het lukt niet

Wil je graag zwanger worden maar lukt het niet, dan is dat psychologisch natuurlijk best wel een klap. Gelukkig zijn er wel degelijk een aantal dingen die je hier aan kunt doen, en ook is het belangrijk om altijd positief te blijven denken en niet op te geven. Wij geven je een paar tips mee zodat jij beter weet hoe je erom mee kunt gaan. Als het zwanger worden niet lukt kan dit natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Sommige mensen kunnen helaas geen kinderen krijgen. Wanneer je wilt weten of dit het geval is bij jou, is het belangrijk om hiernaar onderzoek te doen in het ziekenhuis. Daarnaast kan het ook voorkomen dat het bij sommige mensen gewoon wat langer duurt voordat ze zwanger raken. Belangrijk is het om rustig te blijven en niet in paniek te raken.

3 Tips

Tip 1: Het is logisch dat je baalt als de zwangerschap even niet lukt. Echter is het erg belangrijk om vol te houden. Zo kan het goed voorkomen dat je over een paar maanden alsnog zwanger bent. Deze maanden kunnen misschien even hard zijn, maar het is belangrijk om nooit op te geven. Ook kan het helpen om verschillende ovulatietesten te gebruiken om de kans op een zwangerschap te vergroten. Wel verschilt natuurlijk de cyclus van de zwangerschap per vrouw.

Tip 2: Accepteren. Het is erg belangrijk dat je accepteert dat het gewoon even niet lukt. Het is dan ook belangrijk om elke dag positief te beginnen en je zelf positief te blijven trainen. Je kunt gewoon nog veel plezier beleven. Je moet dan ook niet een slecht humeur hebben en/of niet lekker in je vel zitten doordat je nu even geen kind kan krijgen. Probeer gewoon lekker seks te hebben en te genieten hiervan. Als de seks leuk is, is de kans op een kind misschien nog wel groter ook.

Tip 3: Blijf echt rustig. Veel vrouwen raken in paniek en krijgen een inzinking. Sommige vrouwen kunnen dan ook een burn out krijgen waardoor het bijvoorbeeld niet meer mogelijk is om te gaan werken aangezien je de hele dag nadenkt over het feit dat je een kind wilt hebben. Het is zonde om dit te doen. Je moet proberen om te ontspannen en je nergens druk over te maken. Uiteraard is dit moeilijk, maar het is toch wel echt het beste als je rustig blijft.

Meer informatie en tips

Voor zwanger worden lukt niet tips, willen we graag nog een laatste tip aan jullie meegeven. Als laatste tip is het dan ook belangrijk om te weten dat het bij erg veel gezinnen niet meteen lukt om zwanger te worden. Er zijn dan ook veel meer gezinnen die hier last van hebben. Ook kun je ineens zwanger zijn, dus blijf geloven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif