Femme logo

Black Friday: Alles wat jij moet weten over kortingen op deze te gekke dag!

Nog even en het is zo ver: Black Friday! Deze dag is zo slecht nog niet, of vind jij kortingen tot 80% vervelend? Wij vinden het in ieder geval niet erg dat deze Amerikaanse traditie is overgewaaid naar Nederland. Black Friday is de ideale dag voor de Nederlandse koopjesjagers, en dat zijn we tenslotte allemaal toch? Winkels pakken uit met extreme kortingen. Ook online, want veel webshops doen mee. Werkelijk alle producten zijn op Black Friday spotgoedkoop verkrijgbaar. Van kleding en woonaccessoires tot elektronica en cosmeticaproducten. Noem het maar op of je koopt het met extreme korting op Black Friday. Wil jij elk detail weten over deze fantastische dag? Lees dan snel verder, want wij vertellen jou alle ins-en outs van Black Friday en natuurlijk Cyber Monday, want deze dag moet ook in jouw agenda genoteerd staan!

Wanneer is Black Friday?

Black Friday is altijd op de vierde vrijdag van November. En niet alleen voor de Amerikanen van deze spotgoedkope dag gunstig, ook voor de Nederlandse koopjesjagers valt Black Friday gunstig. De aanbiedingen starten namelijk altijd eind november, net voor Sinterklaas. Daarbij komt ook nog dat de aanbiedingen bij de meeste winkels geldig zijn van Black Friday tot en met Cyber Monday. Dit houdt in dat je 4 dagen lang Sinterklaas- en kerstcadeaus voor een spotprijs in kunt slaan. Black Friday valt dit jaar op vrijdag 23 november. Noteer dus snel Black Friday in je agenda, want je shopt artikelen voor prijzen die je niet gewend bent. De kortingen kunnen op deze dag oplopen tot wel 80% van de originele adviesprijs!

Wat is Black Friday?

Black Friday, is de vrijdag waarop jij al jouw artikelen voor een prikkie inslaat. Black Friday komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar is Black Friday – de vrijdag na Thanksgiving – een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met de kerstinkopen. En inmiddels doen wij dat ook op deze dag. Logisch ook, want alle winkels en webshops stunten op Black Friday met extreme hoge kortingen. De prijzen zijn zelfs zo scherp dat je jouw favoriete items het hele jaar nergens anders zo goedkoop kunt aanschaffen!

Het ontstaan van Black Friday

Black Friday hebben we eigenlijk te danken aan Thanksgiving. Thanksgiving is een feestdag in Amerika waarbij de Amerikanen elkaar danken voor al het goede wat ze hebben gedaan en wat ze hebben bereikt in hun leven. Thanksgiving valt altijd op de vierde donderdag in november. Het is een van de grootste feestdagen in Amerika, hierna volgen kerst en oud&nieuw. Ook deze feestdagen worden groots gevierd grote feestmaaltijden en veel cadeaus. Omdat de meeste Amerikanen de dag na Thanksgiving vrij namen of vrij waren, gingen ze massaal erop uit om alvast inkopen te doen voor deze feestdagen. En daar hebben de winkeliers op ingespeeld, door op 1 dag flinke kortingen te geven. Zo zorgen zij ervoor dat klanten nog meer geld uit geven op deze dag. Inmiddels bestaat Black Friday al ruim 85 jaar. En een ding is zeker, we mogen nog vele jaren genieten van deze geweldige dag, want Black Friday wordt met het jaar populairder!

Black Friday wordt met het jaar gekker

Waarom heet deze te gekke dag zo?

Nu vraag je je vast af waarom zo’ n te gekke dag nou eigenlijk Black Friday heet? Het zou toch eerder de Golden Friday moeten heten? Wij leggen je uit waarom deze dag, voor vele als zwarte dag werden gezien. Dit heeft te maken met twee elementen: cijfers en massa. Doordat de winkeliers slechts een dag per jaar stunten met deze extreme kortingen, kwamen er massa’s mensen op de winkels af. De drukte was immens. Mensen sliepen op matjes voor de deur, de wegen stonden vol met voertuigen, en er stonden vaak lange rijen om de winkels binnen te komen. De vierde vrijdag van november stond dus altijd letterlijk zwart van de massa. Maar wat hebben de cijfers er dan mee te maken? Met de omzet de winkeliers! Winkeliers draaide vaak van januari tot november weinig omzet. Daardoor raakten veel de winkeliers in de rode cijfers. Maar Black Friday was het punt dat deze winkeliers weer winst begonnen te maken, vanwege de kerstinkopen. Omdat de klanten vaak meer geld gingen spenderen dankzij de extreme acties, werd de dag vaak afgesloten met veel winst en dus in de zwarte cijfers. Zo klinkt Black Friday best logisch, nietwaar?

De gekte op deze vrijdag

Niet alleen wij Nederlanders, maar iedereen doet alles voor korting. De gekte op Black Friday is dan ook waanzinnig. De aanbiedingen op Black Friday zijn zo scherp dat er vaak lange rijen mensen voor de deuren staan te wachten. Het is zelfs zo dat sommige mensen in Amerika ervoor kiezen om al een week van tevoren hun auto in de buurt van de desbetreffende winkel te zetten, zodat ze hun spotgoedkope nieuwe aanwinsten gemakkelijk naar hun auto kunnen brengen. Op de dag zelf is het namelijk niet meer mogelijk om een parkeerplek in de buurt van de verschillende winkels te vinden. Het is zelfs nog maar de vraag of je met een auto in de buurt van winkels en supermarkten kunt komen, omdat het verkeer op deze dag volledig vast staat. Hoe bizar? Doordat je alleen op deze dag gebruik kunt maken van deze extreme kortingen, doen mensen er alles aan om hun favoriete items als eerste in te kunnen slaan. In Amerika kan dit zelfs tot extreme situaties leiden, waarbij koopjesjagers met elkaar op de vuist gaan om de laatste artikelen veilig te stellen.

Black Friday is een waar evenement

Black Friday is inmiddels een heus evenement geworden. Wist je al dat Black Friday de drukte shoppingdag van het jaar is sinds 2005? De vrijdag voor de kerst is er inmiddels niks meer bij vergeleken. In Amerika hebben veel staten zelfs een officiële feestdag van Black Friday gemaakt. In de rest van de staten nemen de meeste mensen gewoon een dag vrij. Veel warenhuizen en winkels openen al om vier of vijf uur ’s ochtends de deuren. En alsof dat niet al vroeg genoeg is staan er hordes mensen de duwen en te trekken voor deur. Tegenwoordig openen veel winkels zelfs al ’s avonds op Thanksgiving, waardoor je gewoon ’s nachts al kan shoppen!

Beheers je koopjeswoede deze dag!

Koopjeswoede tijdens Black Friday

Weleens gehoord van koopjeswoede? Nou tijdens Black Friday moet je dit fenomeen zeer serieus nemen. De uitzonderlijke kortingen die je krijgt op deze speciale dag gaan namelijk vaak gepaard met ruzie en geweld. Het is zelfs zo dat er sinds 2006 zeven doden en 98 gewonden zijn gevallen. OMG, shocking.

Black Friday is zelfs een officiële vakantie dag

Wist je al dat vandaag de dag Black Friday in 24 van de 50 Amerikaanse staten een officiële vakantiedag is? Waarom? Zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om extra voordelig zijn kerstaankopen te doen. Niet heel onbelangrijk toch? Er wordt dan ook verwacht dat er in de komende jaren nog meer staten zullen kiezen om deze dag als officiële vakantiedag te herkennen. Het economisch belang van Black Friday is zelfs zo groot, dat een vrije dag bijna noodzakelijk is! Nu even wachten wanneer deze vrije dag in Nederland in wordt gezet.

Zo is Black Friday in Nederland ontstaan

Ja ook in ons kleine kikkerlandje, wordt Black Friday steeds bekender. Logisch ook, want Nederlanders zijn tenslotte gek op kortingen. Maar hoe is Black Friday dan populair geworden in Nederland? Eigenlijk is Black Friday pas sinds 2015 in Nederland populair geworden. Dit komt doordat winkeliers zoalsMediamarktveel reclames maakten op tv en internet waar de Black Friday aanbiedingen goed naar voren kwamen. Andere Nederlandse winkeliers wilden natuurlijk niet achterblijven en gingen daarom ook stunten met extreme kortingen.

Naast de vrijdag ook Cyber Monday

Het ontstaan van Cyber Monday

Koopjesjagers opgelet! Er is namelijk meer dan alleen Black Friday. In 2003 merkten winkeliers namelijk iets bijzonders op. Op de maandag na Black Friday steeg de verkoop via de webshops met gemiddeld 15%. Waarom? Omdat consumenten via het internet alsnog een leuke deal probeerde te scoren. Dit gegeven was zo interessant, dat er werd nagedacht over een nieuw concept: Cyber Monday. Cyrber maandag is de vanaf toen de dag geworden waarop winkeliers koopjes aanbieden via hun webshop.

Black Friday is inmiddels een heel koopjesweekend

Wij hebben een leuk nieuwtje voor jou! Waar Black Friday ooit begon als een kortingsdag, is het kortingsfeest inmiddels uitgegroeid tot een heel weekend! Je kunt nu niet alleen op vrijdag profiteren van de geweldige Black Friday deals, maar ook op zaterdag, zondag en maandag! Maandag wordt zelfs Cyber Monday genoemd. Op deze dag worden de restanten nog verder afgeprijsd en online verkocht. Cyber Monday is eigenlijk de tegenhanger van Black Friday, maar dan alleen online. Waar bij Black Friday de kortingen zowel in de winkels als online worden gegeven, wordt bij Cyber Monday de kortingen alleen online gegeven. Zo hoef jij als koopjesjager niet meer je huis uit. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je op tijd klaar zit om jouw favoriete items snel in je winkelmand te gooien!

Shop de onbetaalbare producten voor een leuk prijsje op Black Friday

Dankzij de Black Friday deals kan je bepaalde artikelen kopen die doorgaans veel te duur zijn. Winkels en webshops stunten namelijk met explosieve kortingen tot wel 80 procent.  Hierdoor zijn onbetaalbare producten opeens wel betaalbaar. Dankzij deze explosieve kortingen sla je ook de leukste kerst- en sinterklaascadeaus in voor een prikkie. Zo geef je een mooi cadeau, zonder hier veel voor te betalen. De Black Friday deals maken jou hoe dan ook ontzettend blij!

Ook online extreme korting met Black Friday

Gelukkig hoef je niet perse in je slaapzakje voor de deur van je favoriete winkel te gaan liggen tot je je slag kunt slaan. Waarom niet? Omdat je jouw favoriete producten ook gewoon online kunt kopen. Heel veel webshops doen namelijk mee aan Black Friday. Dat moet ook wel, want wij zijn, in tegenstelling tot de Amerikanen, namelijk niet vrij op deze te gekke dag. Ben je niet niet van plan om je in de drukke winkelstraten te begeven tijdens Black Friday, dan adviseren wij je om Black Friday online door te brengen. Zo sla jij jouw sinterklaas en kerstinkopen snel, eenvoudig en goedkoop in. Gewoon via je telefoon, tablet of laptop.

Honderden winkels in Nederland met Black Friday Deals

Black Friday Deals

Nu vraag jij je vast af aan wat voor deals jij dan moet denken bij Black Friday. De Black Friday deals variëren per jaar. Hoe laag de prijzen zijn is afhankelijk van diverse factoren, het verschilt per winkel en per product. Een ding is in ieder geval zeker: de producten worden met tientallen procenten afgeprijsd op deze specifieke dag in het jaar en zijn nergens goedkoper verkrijgbaar.

Black Friday geeft zelfs kortingen op Apple producten

Heb je een nieuwe Iphone, Imac, of Ipad nodig? Sla je slag dan op Black Friday. Black Friday geeft unieke kortingen op Apple producten. Uniek, hoezo? Omdat Apple erom bekend staat nooit enige korting op haar producten te geven. Op Black Friday is dat gelukkig wel even anders. Het is dan ook niet voor niets dat vele de Apple kortingen de beste Black Friday deals vinden. De kortingen op Apple producten kunnen oplopen tot wel honderd euro of zelfs meer. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste Apple fans voor de deur van de Apple Store slapen de avond voor Black Friday. Het is tenslotte je enige kans om een Apple product met een korting in te slaan.

Tot 80 procent korting op kledingstukken op Black Friday

Niet alleen een laptop, Ipad of Iphone koop je voor je een prikkie op Black Friday, ook kleding koop je voor een spotprijsje. Waar je dan aan moet denken? Wat dacht je van kortingen tot 80 procent op kledingstukken? Ja, dat betekent inderdaad dat je jouw kleding bijna voor niks koopt. Wil jij voor jezelf of voor iemand een leuk kledingstuk onder de boom leggen? Dan doe je er goed aan om op Black Friday deze kleding in te slaan voor de meest voordeligste prijs.

Miljarden omzet tijdens Black Friday

Dankzij de webshops is de populariteit van Black Friday alleen maar toegenomen. Logisch ook, want nu hoeft men niet meer vechtend in de rij te staan om producten goedkoop te bemachtigen. Want je profiteert namelijk ook gewoon veilig achter je laptop van deze geweldige kortingen. Zonder dat er van achter aan je haren getrokken wordt of dat iemand voordringt in de rij. Black Friday is inmiddels zelfs zo populair dat er letterlijk miljarden over de toonbank gaan, en dit neemt alleen maar toe sinds de webshops ook mee doen. Zo werd er vorig jaar 29,5 miljard dollar gespendeerd in de VS alleen. In totaal zijn er op Black Friday 2017 101,7 miljoen mensen naar de winkels gegaan en zij hebben gemiddeld 290 dollar per persoon gespendeerd. Warenhuisketen Walmart klokte zelfs af op 22 miljoen bezoekers op één dag! Even voor je verbeelding: Dat zijn er meer dan Disneyworld Florida in een heel jaar ziet. En niet alleen in de VS is Black Friday zo’n succes hoor, ook bij ons. Uit resultaten van Google Trends blijkt dat de term ‘Black Friday’ de laatste twee jaar enorm aan naamsbekendheid heeft gewonnen, en vooral de online winkels profiteren daarvan. Volgens cijfers stegen in 2015 de bezoekersaantallen met 46 procent tegenover 2014en ook in 2016 is dit percentage weer flink gestegen.

Black Friday, een dag om niet te vergeten

Vrijdag 23 november is het weer Black Friday. Noteer deze datum nu meteen in je agenda, want wij garanderen je dat je blij wordt van alle kortingen. Maak een boodschappen lijst en ga uit je dak. Sinterklaas en Kerst hoeven  niet duur te zijn, als je het maar slim inkoopt. En dat doe je zeker wanneer je op Black Friday jouw cadeaus inslaat!

Wij staan te popelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif