Femme logo

Bruno Mars wint dit jaar de meeste Grammy’s

Op de jaarlijkse uitreiking van de meeste prestigieuze muziekprijzen is Bruno Mars dit jaar de grote winnaar. Met zes prijzen liet hij grote artiesten als Kendrick Lamar en Ed Sheeran achter zich.

Zes categoriën

De popartiest pakte in maar liefst zes categoriën de prijs, waaronder beste nummer (That’s what I like) en beste plaat en album (24K Magic). Naast Mars was er nog een grote prijzenpakker, rapper Kendrick Lamar had ook een goede avond, hij ging naar huis met één prijs minder dan Bruno Mars: vijf Grammy’s. Hij won onder andere het beste rap-album (Humble) en de Grammy voor het beste rap-optreden, nummer en clip voor HUMBLE.

Jay Z

Naast Kendrick Lamar en Bruno Mars waren er nog een aantal andere grote winnaar zoals Ed Sheeran (beste solo-optreden en vocale album) en Alessia Cara als beste nieuwkomer. Rapper Jay Z moest de grootste teleurstelling verwerken deze avond. Hij was voor acht categorieën genomineerd en had daarmee de meeste kans op prijzen, maar helaas moest hij uiteindelijk zonder prijs naar huis. Maar gelukkig heeft Jay Z er al 21 thuis staan waar hij trots op mag zijn.

Nederlandse glorie

Voor alle categorieën werd uiteindelijk maar één Nederlander genomineerd en die wist helaas niet te winnen. Dirigent Reinbert van Leeuw kreeg een nominatie in de categorie Best Classical Compendium. Maar die prijs werd gewonnen door Jennifer Higdon voor de concerten voor viool hobo: All Things Majestic.

Verder won Leonard Cohen een Grammy gekregen voor beste rock performance. Het is de tweede Grammy die dit jaar naar een overleden persoon gaat. Actrice Carrie Fisher, wie eind 2016 overleed, kreeg de prijs voor het beste spoken-word album.

#TimesUp

Als steun aan de #TimesUp-beweging, droegen veel artiesten een witte roos. Daarmee proberen de artiesten op te komen voor de vrouw en willen ze ongelijkheid en seksuele intimidatie tegengaan. De roos staat symbool voor hoop, vrede en sympathie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif