Femme logo

Dit zijn dé zomercocktails die je moet drinken

Het is echt zomer, en dat voelen we niet alleen aan de eindeloos hoge cijfers op de thermometer. De korte rokjes, zongebruinde huidjes en een glimlach op ieders gezicht. En met de stijging van het kwik, stijgt ook de zin in kleurrijke cocktails. Daarnaast is het ook vrijdag! Een goede reden om vanmiddag lekker uit te pakken met een paar heerlijke nieuwe cocktails. Helaas drinken we deze nog veel te vaak met plastic rietjes. Deze onschuldig lijkende gebruiksvoorwerpen blijven voor altijd in de natuur rondzwerven – voornamelijk in de oceaan. Ja, die ene waar je pas nog een duik in hebt genomen. IamStrawless strijdt voor plastic-vrije cocktails en hebben met hun eerste campagne al 30.000 rietjes weten te besparen in Amsterdam. Stop sucking!

Cocktailinspiratie

Om je wat inspiratie te geven, delen we onze zomerse cocktailfavorieten die prima zonder rietje gedronken kunnen worden. Voor de luie cocktaildrinker ook wat vaste adresjes om te buurten. Cheers!

The best DAM serve

Onze ras-Amsterdammer blijft ons verbazen. Deze zomer drinken we the best DAM serve in zijn zonnigste variant. Door de toevoeging van sinaasappel, lavendel en kruiden zoals kaneel en kruidnagel maak je een frisse en spicy cocktail. Een soort tuinfeestje in een glas.

 •  50 ml Damrak Gin
 •  2 schijfjes sinaasappel
 •  1 kaneelstokje
 •  Takje lavendel
 •  Aftoppen met Thomas Henry Tonic

Ruby Tonic

De Ruby Tonic is hét zomer drankje van 2018. We bestellen hem massaal op het terras, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. En érg makkelijk. Beloofd. Voor de lekkerste Ruby Tonic gebruiken we de vodka van Belvedere, die maakt dit pittige drankje net even wat zachter. Giet alles in een mooi groot glas en je maakt gegarandeerd de blits op dat BBQ-feestje.

 •  45 ml Belvedere Vodka
 •  Sap van een halve grapefruit 
 •  Aftoppen met Fever-Tree Mediterranean Tonic
 •  Schijfje grapefruit

Garibaldi Sbagliato

Deze frisse cocktail is een combinatie van een Garibaldi en een Sbagliato. Terwijl Sbagliato in het Italiaans ‘fout’ betekent, kan je met deze favoriet nooit de mist in gaan. De creatie van Hendrick’s Gin bevat sinaasappelsap en champagne. Dit betekent in theorie dat je hem ook bij de brunch mag drinken. Toch? Je kan hem met of zonder ijs serveren in een long drink, bij voorkeur in de (Italiaanse) zon.

 • 25 ml Hendrick’s Gin
 • 25 ml Campari
 • 50 ml sinaasappelsap
 • Top af met champagne
 • Schijfje sinaasappel

Cucumber Lemonade

Wat is Hendrick’s Gin zonder zijn geliefde komkommer? Deze cocktail is de definitie van zomer. Heerlijk verkoelend door de frisse toevoeging van citroen en komkommer. Serveer hem in een longdrink glas met extra veel ijs. Vergeet na afloop de komkommer niet op te eten. Thank us later.

 • 50 ml Hendrick’s Gin
 • 20 ml citroensap
 • 20 ml suikersiroop
 • 50 ml sodawater
 • 3 dungesneden schijfjes komkommer

Campari Tonic

Maakt dit warme weer je een beetje sloom? Geen zin om zoveel moeite te doen, maar wil je wel een indrukwekkend drankje voorschotelen? We got you. De Campari Tonic bevat – zoals de naam al doet vermoeden – maar 2 ingrediënten. Garneer een groot glas met ijs met een schijfje sinaasappel en je kan weer snel terug in je hangmat.

 • 50 ml Campari
 • 150 ml premium tonic water
 • Schijfje sinaasappel

Toch geen zin om zelf een cocktail te maken? No worries, Bar Fisk, The Birdhouse & THE DUCHESS weten daar wel raad mee.

Fisk Magarita | Bar Fisk

Waar het eten de ziel is van Bar Fisk, zijn de drankjes onmiskenbaar het hart. De cocktails bij deze hidden gem in De Pijp zijn speciaal ontwikkeld om de stemming te verbeteren en de smaakpapillen te prikkelen door de unieke combinaties van verse kruiden, fruit en siropen. Deze zomer kun je hier terecht voor spannende creaties waaronder de Fisk Margarita met Tequilla, Mezcal, ananassiroop en limoen. Bring it on met die zomerse kick!

Bald Eagle | The Birdhouse

Aan de Plantage Middenlaan opende recentelijk het stedelijk designoerwoud van The Birdhouse. Deze hotspot vindt inspiratie in de bonte vogeltuin van overbuur Artis dus kijk niet verbaasd op van het bontgevederde menu vol happen en kleurrijke cocktails! Onze favoriet is toch zeker wel de Bald Eagle. Dit roze kunstwerk met Sierra Tequila, veenbessen, limoen- en citroensap en een scheutje suikersiroop maakt van elke vrijdagmiddagborrel een feestje.

Strawberry drink | THE DUCHESS

Voor zomerse cocktails met een sprookjesachtig randje zit bij het ‘Belle Époque’ restaurant & bar THE DUCHESS gebakken. Onlangs werd het derde cocktailmenu gelanceerd vol elegante, eenvoudige maar overheerlijke cocktails. Éen van de nieuwe favorieten is de: Strawberry drink. De cocktail is geïnspireerd op roséwijn met sterke hints van roos en aardbei. Het drankje bevat dezelfde zuurgraad als rosé door het gebruik van verjus. Met een basis van in de vriezer gedroogde aardbeien- en rozenwater is dit de dorstlesser van THE DUCHESS.

Proost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif