Femme logo

Friesland nummer drie beste Europese vakantiebestemming van Lonely Planet

Ons kleine kikkerlandje heeft weer eens een mooie prijs in de wacht weten te slepen. Waar onze Waylon tijdens het Eurovisie Songfestival geen Europees succes wist te boek met zijn performance, doet Friesland dat wel. Friesland? Jahá, Friesland, ja! Deze Noordelijke provincie staat namelijk nummer drie in de lijst van reisgids de Lonely Planet met reisbestemmingen die ten onrechte over het hoofd worden gezien. De wereldberoemde reisgids brengt ieder jaar een dergelijke lijst uit en nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog. Een podiumplek: daar kunnen Waylon of onze Nederlandse voetbalmannen nog een puntje aan zuigen!

Verborgen parel

Volgens de Lonely Planet wordt Friesland door internationale reizigers vaak over het hoofd gezien en noemt de provincie een “verborgen parel”. Één van de redenen waarom Friesland zo hoog in de notering eindigt is de hoofdstad Leeuwarden, deze wordt gezien als een “gezellige en compacte” stad, en is daarnaast de Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Naast Leeuwarden worden ook het uitgerekte landschap en de Friese Waddeneilanden genoemd.

Top 10 Best in Europe

Friesland pakt dus de bronze medaille in de lijst Top 10 Best in Europe van de Lonely Planet. Maar hoe ziet de rest van de lijst eruit? De grote winnaar in de lijst is de Italiaanse regio Emilia-Romagna, dat bekend staat om culinaire schatten als parmaham, balsamicoazijn en heerlijke Parmazaanse kaas. De nummer twee is de Noord-Spaanse provincie Cantabrië dat haar schoonheid dankt aan de ruige natuur. Andere bestemming in de lijst zijn nummer vijf Provence in Frankrijk, de Kleine Cycladen in Griekenland of de Vipava-Vallei in Slovenië. De lijst is voornamelijk bedoeld voor reizigers die massatoerisme willen mijden.

Meer toeristen

Door deze verkiezing mag Friesland en daarmee ook Nederland zich verheugen op het verwelkomen van meer toeristen. In 2015 pakte de stad Rotterdam plek nummer vijf in de top-10 beste Europese steden, waarna de bezoekersaantallen flink stegen. Dat zelfde overkwam Texel in 2016, toen het Waddeneiland in 2016 op nummer negen van de lijst Best in Europa belandde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif