Femme logo

Met deze tips overleef jij de hitte van deze week!

Wordt het de langste hittegolf in Nederland ooit? Wordt het 42 graden in Nederland? Is dit het bewijs dat global warming echt bestaat? Zoveel vragen, maar we weten het nog niet. Één is wel zeker: het RIVM heeft gister het Nationale Hitteplan aangekondigd. Ook heeft het KNMI code geel afgegeven. Dit betekent dat het warm gaat worden, heel warm. Om jou deze barre dagen door te helpen, heeft FEMME de belangrijke tips op een rijtje gezet. Zo ga jij zorgeloos deze warme week door!

Drink voldoende!

En daar bedoel we mee: drink voldoende water. Ja, we weten dat die koude fles wijn en verfrissende gin-tonics er verleidelijk uitzien. We zeggen ook niet dat je er vanaf moet blijven, maar het allerbelangrijkste is dat je voldoende water drinkt. De richtlijn is ongeveer 2 liter!

Onze favoriete tip: het wordt zelfs afgeraden om intensief te gaan sporten!

Gebruik zonnebrandcrème

Ga je voor verkoeling met vriendinnen naar het strand? Of varen, in het park liggen, of zwemmen? Smeer je ten alle tijde goed in met zonnebrandcrème wanneer je de zon opzoekt. Onze huid is erg gevoelig en met deze zon en warmte kun je binnen 15 minuten al verbranden. Voorkom dit en smeer ruim!

Beperk lichamelijke inspanning

Dit is toch wel onze favoriet! Eindelijk een goed excuus om eens lekker lui in de schaduw te gaan liggen. Het wordt zelfs afgeraden om intensief te gaan sporten! Jahá, je hoort het goed. Mocht je toch besluiten om in actie te komen, vergeet dan niet tip #2: drink water!

Draag dunne kleding

We hebben allemaal nog wel dat ene heerlijke zomerse jurkje uit Spanje of Griekenland die niet paste bij het Nederlandse weer. Maar nu wel! Deze kun je met de warme weer goed dragen. Het advies is om dunne, luchtige en beschermende kleding te drage.

Zorg voor kwetsbare mensen

Een hele belangrijk tip die we je moeten meegeven, is dat we goed voor elkaar moeten zorgen. Het Nationaal Hitteplan roept op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Je staat er dus niet alleen voor!

Maar vooral: geniet!

Dit is de aller, allerbelangrijkste tip! Dit mooie weer is uniek, dus vinden wij dat je er vooral van moet genieten. Neem een middagje vrij, huur een boot, ga plat op het strand, geef een barbeque met vrienden of familie, you name it! Deze week hebben we vakantie in eigen land!

Source: MeteoGroup Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif