Femme logo

Morgen is het zo ver: Prins Harry en Meghan gaan trouwen!

We hebben er lang op moeten wachten en de aanloop er naar toe ging met veel commotie gepaard, maar morgen gaat het toch echt gebeuren: Prins op het witte paard Harry gaat trouwens met Suits-actrice Meghan Markle. Heel Groot-Brittanië staat al maanden op zijn kop, en dat is niet vanwege de moeizame Brexit-onderhandelingen. Nee, het gaat om nog iets veel belangrijkers, Prins Harry gaat trouwen en het Britse Koningshuis krijgt er een nieuwe lid bij. FEMME heeft voor jou hieronder een paar highlights en must-knows omtrent het huwelijk op een rijtje gezet, zodat jij weer helemaal op de hoogte bent!

Geen traditionele royaltybruiloft

Om te beginnen met de aanpak van het huwelijk: het Britse Koninklijke familie bestaat al sinds 924, zo’n 1100 jaar. Dat betekent dat zo’n huwelijk bol staat van tradities die honderden jaren in stand zijn gehouden. Echter, hebben Meghan en haar prins daar andere gedachten over en kiezen hun eigen weg. Het koningshuis moderniseert en dat zie je terug in dit huwelijk. Zo kiezen ze als locatie een andere kerk dan de Wesminster Abbey die al 100 jaar het toneel voor koninklijke huwelijken is. Daar passen ook nog maar eens 600 in plaats van 2000 gasten in, wat weer betekent dat veel politici en buitenlandse royalty’s niet zijn uitgenodigd (waaronden onze Koning Willem-Alexander en Maxima). Reden? Prins Harry is nummer zes in de lijn voor troonopvolging. De kans dat hij koning wordt is zo klein, dat hij zich dit kan veroorloven.

Het Meghan-effect

Het Meghan-effect is een fenomeen dat ontstaan is nadat Meghan in het openbaar verscheen met een zonnebril of truitje dat vervolgens binnen no-time was uitverkocht en nergens meer verkrijgbaar is. Dit weerspiegelt de populairiteit en de ongkende invloed die de Amerikaanse actrice heeft. En het blijft niet bij kleding: de merchandise zoals t-shirts, vlaggen en mokken met haar foto erop, vliegen letterlijk de deur uit. Amy Bannerman van de Britse Cosmopolitan zegt hierover: “Meghan is zo populair omdat ze zo normaal en oprecht is. Ze is gescheiden, heeft een biraciale achtergrond en ze was nog single op haar 36e. Er is daardoor een grote groep vrouwen die zichzelf in haar herkennen”.

Artiesten op huwelijksdag

Een vraag die door vele gesteld word is: welke artiesten gaan er optreden tijdens het huwelijk van Harry en Meghan? Het blijft nog deels speculeren, zo zouden in ieder geval Elton John, Ed Sheeran en de Spice Girls een show weggeven, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Maar één ding is wel zeker: de ceremonie in de kerk krijgt een klassiek randje. Zo zullen Karen Gibson and The Kingdom Choir en de 19-jarige cellist Sheku Kanneh-Mason optreden onder begeleiding van dirigent James Vivan en zijn koor en orkest een aantal bekende hymnes en koorstukken spelen.

Het huwelijk wordt uitgezonde op de NOS live! Ga jij ervoor zitten morgen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif