Femme logo

Nieuw: pleisters met verschillende huidskleuren

Het Nederlandse Albert Schweitzer Fonds heeft iets bedacht voor iets waar vele van ons niet bij stil hebben gestaan. Namelijk dat pleisters vaak maar in één (huids)kleur verkocht worden, en dat is best gek eigenlijk. NASF brengt nu pleisters op de markt die in verschillende huidskleuren te koop zijn. Goed om te weten, is dat ze dit niet doen om hun eigen zakken te vullen. Nee, met de opbrengst van deze pleisters gaan ze kleinschalige gezondheidsprojecten in Afrika financieren!

Iedereen gelijk

Volgens het NASF is dit voor het eerst dat in de Nederlandse drogisterijen pleisters worden verkocht in meerdere huidskleuren. De voorzitter van NASF, Frans Hiddema, zegt hierover: “Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Om die reden is het vreem dat er tot op heden alleen pleisters verkocht werden in één kleur. Ieder mens zou een pleister moeten kunnen plakken met zijn of haar keuze”.

HeltiQ pleisterset

Dit is het eerste product van NASF’s donateurmerk “Het Grote Verband” en is een HeltiQ pleisterset in zes verschillende huidskleuren. Vanaf morgen zijn ze verkrijgbaar bij de Etos, Trekpleister en DA voor de adviesprijs van €3,99 per pakje van 24 pleisters. Van elke pleisterset die verkocht wordt gaat er minimaal €1,- naar het goede doel. Het goede doel is NASF, een organisatie dat microgiften verstrekt aan kleinschalige, lokale, gezondheids initiatieven in Afrika.

Nederland loopt achter

De huidskleurige pleisters, die gemaakt zijn in samenwerking met het bedrijf Koninklijke Utermöhlen, zijn dan wel een primeur in Nederland. Maar mondiaal gezien is dit zeker niet het geval. Tru-Colour Bandages, een Amerikaans bedrijf, brengt soortgelijke pleisters al een tijdje uit in verschillende tinten: light, medium, en dark. De bedenker en oprichters van deze pleisters, Toby Meisenheimer, kwam op het idee omdat de standaard pleisters belachelijk stonden op het de huid van zijn geadopteerde zoon.

Ga jij naar de drogist voor een pakje? Vergeet niet, het is voor een goed doel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif