Femme logo

Dé TV-hit van dit moment: De Luizenmoeder

Yes! We hebben een nieuw pareltje op de Nederlandse televisie. Ben je in een zwart TV gat gevallen na de laatste finale van Expeditie Robinson? Wil je nog iets anders kijken tot Temptation Island weer begint? Of zoek je wat nieuws naast de standaard bekeken GTST? Op NPO3 wordt sinds drie weken de kers verse komedie-serie De Luizenmoeder uitgezonden. De serie gaat over een gescheiden moeder die met haar dochtertje in een nieuwe buurt komt wonen en dus met een nieuwe school te maken krijgt. Het speelt zich af op school en op het schoolplein en is razend populair!

Politiek incorrect

De scenes en grappen in de show zijn vaak politiek incorrect, iets wat we tegenwoordig niet meer durven. Met alle commotie rondom bepaalde politieke topics wanneer iemand wordt afgebrand als hij of zij iets verkeerds zegt, durven veel mensen niet meer te zeggen wat ze eigenlijk denken. En dat komt juist weer terug in deze serie. Een donkere vader die te laat komt en wordt aangezien voor schoonmaker schuurt misschien maar kan gebeuren in een groot deel van ons land. Dit soort harde, pijnlijke grappen  kunnen als “bevrijdend worden ervaren”, stelde maken en hoofdrolspeler Diederik Ebbinge.

Herkenbaar

We zijn allemaal wel eens op een schoolplein geweest, of dit nou als kind of als ouder is. Producent en regisseur Jan Albert de Weerd zegt daarover: Het is een klein menselijk leed in een minimaatschappij die school heet. Een afspiegeling van de wereld van dit moment. Als je Nederland verkleint en wil representeren dan kom op het schoolplein uit.” Ouders die onderling voor hun kroost opkomen en bepaalde posities en functies binnen de school hebben brengt leuke politieke sferen met zich mee. En natuurlijk de schooldirecteur en leraren. De herkenbaarheid bij veel mensen is groot.

Humor

De humor is hard, maar de realiteit ook, want daar is de humor op gebaseerd. En de cast weet deze goed te uitten want deze hebben een goed gevoel voor humor. Daarmee weten zij bepaalde scenes naar een hoger niveau te tillen. “De Luizenmoeder is de waarheid, maar dan uitvergroot en met een twist” aldus De Weerd.

Dus wil je op je zondagavond nog even goed schateren en huilen van het lachen voordat de week weer begint? Zap dan naar NPO3 en geniet mee van De Luizenmoeder.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif