Femme logo

YouTuber filmt lijk in zelfmoordbos

De bekende YouTuber Paul Logan is zijn contract met YouTube kwijt nadat hij in een van zijn vlogs het Japanse zelfmoordbos bezoekt, daar een lijkt vindt en die vervolgens filmt.

Het Aokigahara-bos

Het Japanse Aokigahara-bos staat internationaal bekend als het zelfmoordbos. Het is gelegen aan de voet van vulkaan Fuji en is door de vruchtbare grond erg dichtbegroeid. Het wordt het zelfmoordbos genoemd omdat veel Japanners naar het bos komen om zelfmoord te plegen. Dit lijkt geïnspireerd te zijn door de roman Kurio Jukai  (The black see of treas) van Seicho Matsumoto, waarin twee geliefden naar het bos komen om samen zelfmoord te plegen. Sindsdien worden er jaarlijk ruim 50 lichamen gevonden, het record was in 2002: toen zijn er 78 lijken gevonden.

Logan Paul

Het leek vlogger Logan Paul een leuk idee om met een paar vrienden dit bos te bezoeken en hun avontuur te filmen om zo zijn 15 miljoen volgers te vermaken. In de video voelt een van zijn vrienden zich niet lekker en vraagt Logan aan hem of hij ooit naast een dode man had gestaan, en lacht daarbij. Het lijk wordt gefilmd en close-ups worden gemaakt. Het lijkt Logan op dat moment weinig uit te maken dat het desbetreffende lijk waarschijnlijk wanhopige en verdrietige nabestaanden heeft. Inmiddels heeft hij middels een video zijn spijt betuigt en excuses aangeboden.

YouTube

Het incident kwam niet alleen Logal Paul op veel kritiek te staan, maar ook YouTube kreeg er van langs. De populaire vlogger is namelijk onderdeel van een speciaal programma waar alleen video’s met zeer hoge standaarden aan deel mogen nemen, dit is bedoeld voor adverteerders. Echter duurde het volgens vele te lang voordat YouTube actie ondernam. Nu hebben ze hem geschrapt van het programma en hebben ze een film dat in productie is met een rol voor Logan stilgelegd. Voortaan toch even goed nadenken voordat je iets online plaatst…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif