Femme logo

15% van kinderen speelt nooit buiten!

Dat kinderen minder buitenspelen was wellicht al bekend, maar dat 15% van de kinderen niet buiten speelt is verontrustend. Dit blijkt uit onderzoek van Jantje Beton, dat ze in het najaar van 2019 liet uitvoeren bij een panel van 12.000 ouders met kinderen tussen de 4 – 14 jaar.  Het is belangrijk voor kinderen om voldoende buiten te spelen en te bewegen. Dit heef fysieke voordelen voor het kind, maar ook is het belang voor de ontwikkeling van het kind. 

Er wordt uitgegaan dat kinderen gemiddeld 8,4 uur per week buiten spelen. Het blijkt nu dat 58% van de kinderen minder dan dit gemiddelde buiten speelt. Het grootste piekpunt komt aan dit gemiddeld en bijna eenderde zit boven dit gemiddelde.

Niet-buitenspelende kinderen in Randstad hoogst

In de groep van niet-buitenspelende kinderen komt ruim eenderde uit de hogere sociale klasse die vaak in de Randstad wonen. De meeste hebben vaak 1 broer/zus of zijn enigs kind. En ruim 1 op de 5 van de Randstad-groep woont in de Zuid Holland.

 

Waar spelen kinderen het meest buiten?

Maar als de kids dan buiten spelen waar is dat dan? Meeste spelen toch nog in de eigen tuin. En meer dan de helft geeft aan op de stoep of in de buurt te spelen. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van waar het meest gespeeld wordt door kinderen in Nederland.

Ruim 350.000 spelen met Jantje Beton

Jantje Beton is het goede doel om kinderen samen te laten spelen en uit te dagen tijdens speeltijd. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen leuke activiteiten en projecten aan te bieden waar ze kunnen participeren. Jaarlijks doen er ruim 350.000 kinderen aan deze leuke speelprojecten voor een leuk en gezonder leven. Daarom zegt Jantje Beton… STOP NOOIT MET SPELEN.

Bron: www.jantjebeton.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif