Femme logo

Dit is je uitzetlijst

De komst van een baby is een hele spannende gebeurtenis, waar je over het algemeen gelukkig wel een hele tijd naartoe kunt leven. Tijdens je zwangerschap heb je hopelijk genoeg tijd om alle benodigde babyspullen in huis te halen. Maar wat staat er nou precies op die baby uitzetlijst? Soms zie je door de bomen het bos niet meer, wat is nou echt essentieel en wat zijn alleen maar extra spullen?
 

Bevalling

Voor de bevalling is het verplicht om een thuisbevalpakket in huis te hebben, ook als je van plan bent om in het ziekenhuis of geboortecentrum te bevallen. Deze kun je (gratis) aanvragen bij je zorgverzekeraar. Voor als je kindje net geboren is heb je ook spullen nodig, zoals een warm mutsje en een geboortepakje, waarschijnlijk in maat 50. Verder heb je warme dekentjes nodig en luiers in maat 1. Ga je geen borstvoeding geven dan heb je een flesje en kunstvoeding nodig en een aantal verschillende spenen, aangezien je kindje niet uit elke speen kan of wil drinken.
 


 

Babytijd

Ten eerste heb je absoluut een veilig ledikant en matras nodig. Het beste is om het ledikant nieuw te kopen, zodat je zeker weet dat deze veilig is. Om het bedje af te maken heb je een paar moltons, hoeslakens, dekentjes en een aantal lakens nodig. Kleine baby’s spugen nog wel eens of kunnen luierlekkage hebben, dan is het fijn als je direct alles kunt verschonen. Je baby wassen kun je het beste in een babybadje doen.
 
Daarnaast heb je een commode of hoge ladekast nodig met een aankleedkussen waarop je je kindje kan verschonen en waarin je 50 wegwerp- of wasbare luiers, billendoekjes, hydrofiele doeken en kleertjes kwijt kunt. Verder staat op de uitzetlijst zinkzalf tegen luieruitslag, een thermometer en zetpillen geschikt voor pasgeboren baby’s.
 
Andere belangrijke babyspullen zijn vitamine D-druppels, vitamine K-druppels (alleen bij borstvoeding), een kinderwagen en een veilig autostoeltje.
 
Niet essentieel, maar wel te overwegen is een box en boxkleed, een wipstoeltje, slaapzakjes, een wiegje, een voedingskussen en zonnebrandcrème voor kinderen. Verder is het proberen en leren om erachter te komen welke babyspullen jij fijn vindt.

afbeelding: Unsplash.com door The Honest Company

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif