Femme logo

Hoe krijg ik mijn kind naar buiten

Veel kinderen hebben al op jonge leeftijd een tablet of telefoon. Ze vinden het heerlijk om daar spelletjes op te spelen of filmpjes op te kijken. Ze kunnen dit uren volhouden. Uiteraard is dit niet goed voor je kind. Het is belangrijk dat je kind ook met gewoon speelgoed speelt en regelmatig buiten gaat spelen.

Buitenspelen

Buitenspelen is goed voor je kind. Het is gezond om in de buitenlucht te zijn. Maar hoe krijg je je kind tegenwoordig naar buiten. Als het aan jouw kind licht, blijft hij of zij lekker binnen achter zijn tablet zitten. Het is daarom goed om met je kind af te spreken dat hij of zij bijvoorbeeld maximaal een uur per dag op de tablet mag. Hij of zij mag zelf bepalen op welk moment van de dag hij of zij dat wil doen. De overige uren moet hij of zij lekker gaan spelen. Als je deze duidelijke afspraak maakt, zal je merken dat dit normaal wordt voor je kind en dat hij of zij als vanzelf naar buiten gaat. Lekker voetballen met zijn vrienden of lekker rolschaatsen met haar vriendinnen.

Samen op onderzoek uit

Voor een kind is het belangrijk om af en toe samen met zijn of haar ouders quality time te hebben. Dus als je even tijd hebt, ga dan samen iets leuks doen met je kind. Ga bijvoorbeeld naar een maisdoolhof of een blotevoetenpad. Jullie zullen daar samen erg veel plezier hebben! Dit is echt quality time. Ook een stukje fietsen en onderweg een ijsje eten is voor een kind al hartstikke leuk om samen met zijn of haar ouders te doen. Dit soort dingen zal een kind niet snel vergeten. En ook voor de ouders zijn dit de leuke dingen om samen te doen.

Opvoeding

Een kind opvoeden is niet altijd makkelijk. Als een kind in de pubertijd komt, zal hij of zij tegen jouw regels ingaan. Hij of zij wil op deze manier toch voor elkaar krijgen dat ze meer tijd op hun tablet of telefoon door kunnen brengen. Geef dan vooral niet toe. Jouw regels zijn er niet om hem of haar te plagen, maar ze zijn voor hun eigen bestwil. Later, als jouw kind zelf kinderen heeft, zal jouw kind beseffen dat het opvoeden van kinderen nog niet zo makkelijk is en dat jij de opvoeding toch eigenlijk wel heel goed gedaan hebt. Dan zullen ze een voorbeeld aan jouw opvoeding nemen en wellicht soortgelijke regelen voor hun eigen kind gebruiken. Jouw kind zal jou dankbaar zijn.

Het is dus belangrijk om regels af te spreken en daar ook echt aan vast te houden. En ga gezellig met je kind iets gezelligs doen in de frisse lucht. Dit is gezellig om samen te doen en ook nog eens gezond voor jullie allebei. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif