Femme logo

Hoe word ik zwanger?

Afhankelijk van je leeftijd heb je ongeveer 40 procent kans om zwanger te worden binnen twee maanden na het hebben van onbeschermde seks, zonder pil of condoom dus. Ben je klaar om een ​​gezin te stichten? Om je door deze fase van je zwangerschapsreis te helpen, hebben we enkele nuttige tips samengesteld over hoe je snel en natuurlijk zwanger kunt worden;
 

 
Praat met je dokter
Je huisarts of gynaecoloog zal je controleren op bestaande medische problemen en eventuele genetische aandoeningen die aan uw baby kunnen worden doorgegeven.

Volg je ovulatie
Als je snel en natuurlijk een baby wil, moet je super vertrouwd raken met je menstruatiecyclus. Het sperma van je partner en je ei moeten tegelijkertijd op dezelfde plaats zijn. Het bijhouden van je cyclus zorgt ervoor dat je weet wanneer de eisprong heeft plaatsgevonden. Je ei is ongeveer 12 tot 24 uur ‘houdbaar’ en sperma kan tot vijf dagen overleven in het voortplantingssysteem van vrouwen. Met dit in gedachten, kunt u uw seksuele sessies beter plannen.

Leef gezond
Om te beginnen, blijf uit de buurt van sigaretten en alcohol ! Nicotine en koolmonoxide hebben beide een nadelig effect op de bevruchting én zwangerschap! Studies hebben aangetoond dat zwaar drinken het moeilijk maakt zwanger te worden. Een dieet dat alle essentiële voedingsstoffen bevat, voedt je lichaam en bereidt het voor op zwangerschap. Suikerhoudende dranken en snoep verhogen je bloedsuikerspiegel, waardoor insuline moet stijgen om alle suiker aan te kunnen. Te veel suiker veroorzaakt een hormonale onbalans en verlaagt de kansen op een bevruchting.

Train meer
Het handhaven van een gezond gewicht is een belangrijk onderdeel van een gezonde zwangerschap. Onderschat een zwangerschap niet, het vergt veel van je lichaam. Zowel overgewicht als ondergewicht zijn nadelig? En trainen betekent dus ook meer seks…wanneer je enkel seks hebt met een vaste partner laat je het condoom dus achterwege. Neem je de pil, stop dan enkele maanden ervoor, zodat deze medicatie volledig uit je lichaam is.

afbeelding: Unsplash.com door Kelly Sikkema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif