Femme logo

Ik ben een alleenstaande ouder en ben eenzaam

Ouderschap is idealiter een job voor twee personen, maar niet alle moeders zijn gelukkig genoeg om steun te hebben. Erger nog, veel mensen die alleenstaand zijn vinden zich in het midden van financiële zorgen en stapels werk. Het is geen wonder dat de last te zwaar kan aanvoelen en dat we ons soms eenzaam voelen. Daarom wil ik met jouw delen hoe je terug op de goede weg geraakt. Hoe je je kinderen met plezier kan opvoeden en hoe je ook voor andere mensen liefde kan voelen.
 

 

Vind een verbondenheidsgevoel


Het zou een verrassing kunnen zijn om te beseffen dat, hoewel je isolement ervaart, je niet alleen bent. Gewoon bewust zijn van anderen die er in dezelfde positie zijn, is een geruststelling gedachte. Probeer misschien een andere Moeder te vinden die ook alleenstaand is. Iemand waarmee je over al je zorgen kan praten. Onderschat nooit de kracht van de Gemeenschap, Deel uitmaken van zo een gemeenschap kan je helpen omgaan met alle zorgen die het ouderschap met zich meebrengt.
 

Weet wanneer je je eenzaam voelt


Je zult bekend zijn met je ‘eenzame momenten’, zoals wanneer je kinderen uit huis gaan. Het komt vaak voor dat alleenstaande ouders op dit moment angst ervaren. Wat als dit nooit verandert. Het is belangrijk te weten dat eenzame momenten maar momenten zijn die overgaan. Bereid je voor door druk te blijven. Dit is niet moeilijk als je kinderen moet opvoeden. Je hoeft de keuken niet schoon te maken of de sok-lade ordenen. Doe gewoon iets dat je positief maakt. Lees, sport wat of bekijk een film. Door het wegnemen van gevoelens van eenzaamheid op deze belangrijke tijden, kan je jezelf al heel wat helpen.
 

Stimuleer vriendschappen


Dit lijkt misschien een voor de hand liggende suggestie. Maar, als drukke moeder, kunnen we wel eens vergeten om in contact te blijven met onze vrienden. En de realiteit is dat je vrienden waarschijnlijk ook problemen in de liefde hebben. Het resultaat: verlies van contact, nog meer eenzaamheid. Geef je oude vrienden dus eens een telefoontje.
 
afbeelding: Unsplash.com door freestocks.org

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif