Femme logo

Jouw kind eet te veel suiker

Is suiker ongezond voor kinderen?

Is je kroost ook zo dol op snoep? Mama en papa wellicht ook. Maar zelfs volwassenen met een serieuze zoetekauw zouden waarschijnlijk moeite hebben om een ​​grote zak snoep weg te werken, terwijl een kleine spruit van die klus zou genieten. Zelfs een pasgeborenen heeft aangeboren voorkeur voor moedermelk vanwege de zoetheid ervan.
 

 

Hoe schadelijk is dit?

Uit onderzoeken is gebleken dat peuters die dranken drinken met toegevoegde zoetstof de neiging hebben om slechter te scoren op intelligentietesten. Fructose glucosestroop, een zoetstof die voorkomt in veel kunstmatig gezoete dranken – en in veel verpakte snoepjes – kan bijzonder schadelijk zijn. Het lijkt erop dat dit goedje de hippocampusfunctie, die een belagrijke rol speelt bij leren en geheugenvorming kan beïnvloeden tijdens belangrijke ontwikkelingsperioden. De grootste boosdoeners zijn dranken zoals vruchtensap, frisdrank en sportdranken. Wanneer je zoon of dochter enkel deze dranken benut, is dit nefast voor het gewicht, hypertensie, leververvetting en neemt de kans op diabetes type 2 toe.

Een populair additief voor levensmiddelen!

Kinderen genieten van nature minder van overwegend bitter of zuur of zout voedsel. Het toevoegen van suiker aan deze voedingsmiddelen helpt deze smaken te maskeren. Het bedekt het zuur in limonade, of het bittere in chocolade, of het zoute in geroosterde pinda’s. Dus om beter te verkopen worden aan veel levensmiddelen zoete additieven gevoegd. De voor de hand liggende oplossing ,is het voorkomen van bewerkte of verpakte voedingsmiddelen. Ga voor pindakaas, ontbijtgranen en andere verpakte producten die weinig of geen toegevoegde suikers bevatten. Aan de andere kant zijn fruit, groenten, ongezoete melk of yoghurt en andere hele voedingsmiddelen die van nature zoet bevatten allemaal gezonde toevoegingen aan het dieet.

Maar het allerbelangrijkste is dat je je kind aanmoedigd om water of melk te drinken.

Ouders moeten niet in paniek raken en het gevoel hebben dat ze alles in hun voorraadkast kwijt moeten, dat niks ongezond uit den boze is, maar we moeten er bewuster mee omgaan.

afbeelding: Unsplash.com door Mae Mu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif