Femme logo

Jouw kind wordt gepest, wat nu?

Als ouder is het helemaal niet fijn als je ziet dat je kinderen ongelukkig zijn. Als ouder heb je ook niet altijd vat op wat er gebeurt als je kind op school is of niet thuis is. Toch zijn er enkele tips waarmee je kind met jouw hulp kan zorgen dat het pesten stopt.
 

 

Leer uw kind geen gemakkelijk doelwit te zijn


Pestkoppen gaan voor een gemakkelijke prooi, iemand met zelfverzekerde lichaamstaal, die de pester duidelijk kan vertellen om weg te gaan is een minder waarschijnlijke doelwit en heeft geen hulp nodig. Sommige kinderen zijn verlegen en durven dit niet. Een goede oplossing kan zijn om zo veel mogelijk bij je vrienden te blijven.
 

Kom ook voor anderen op


Leer uw kind om hem/haarzelf en anderen te verdedigen wanneer dat nodig is. Elk levend ding heeft het recht zich te verdedigen. Daarnaast kan gevechtsport uw kind helpen het vertrouwen te ontwikkelen dat hem of haar zal helpen om niet een doel te zijn.
 

Vermijd agressie


Sommige scholen hebben een beleid zonder enige tollerantie. Wanneer een kind dat hem/haarzelf verdedigt tegen een fysieke aanval, krijgt het dezelfde straf als zijn/haar aanvaller. Als het pesten op school gebeurt, zorg er dan voor dat de school erover op de hoogte is en dat u het niet zult accepteren dat de school er niets aan doet. Het gemakkelijkst wat de school kan doen is je kind weg houden van de pester. Maar dit is geen tip, het beloont de pester net(met een gevoel van macht over uw kind) en leert uw kind dat hij/zij degene is die het mis heeft en die moet weggaan. Het enige antwoord is om het gedrag van de pesters te veranderen of de pester weg te halen.
 
afbeelding: Unsplash.com door Jordan Whitt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif