Femme logo

Kinderen danken intelligentie aan moeder

Intelligente kinderen en vooral jongens hebben genen van hun moeder geërfd. Er word dan ook vaak gezegd dat de eigenschap van de intelligentie van kinderen te danken is aan de moeder. Maar klopt dit ook wel, of is dit gewoon maar een gezegde? Er is recentelijk een onderzoek geweest naar het feit of kinderen inderdaad de intelligentie te denken aan hun moeder. De resultaten van dit onderzoek vertellen wij aan je.

Resultaten

In het onderzoek is er ook gekeken naar het x-chromosoom. Dit x-chromosoom, daar hebben mannen er altijd maar 1 van en vrouwen hebben hier twee van. Deze x-chromosomen bevinden zich in veel verschillende soorten genen die verspreid zijn over het hele lichaam. Deze x-chromosomen bevatten dan ook de intelligentie van een bepaald persoon, en daarnaast kunnen deze chromosomen ook invloed hebben op de genen van de mentale handicaps. Een ander chromosoom is het y-chromosoom dat een kind van zijn vader krijgt. Dit chromosoom is vaak weinig tot niet terug te vinden in het lichaam. Alleen op het geslacht kan dit gen van invloed zijn. Voor de rest zou je dus kunnen zeggen dat de invloed van de vader op de intelligentie van een kind uit dit onderzoek niet erg groot schijnt te zijn.

De moeder

Vrouwen kunnen ook intelligentie overgedragen krijgen vanaf het x-chromosoom. Veel moeder hebben daar twee van en dus is de kans veel groter dat jouw dochter ook een x-chromosoom heeft. Uit het onderzoek is dan ook gebleken dat van 12686 ondervraagden mensen over het iq, dat het grootste deel van dit iq voortkomt uit de moeder. De moeder bepaalt dus wel degelijk de intelligentie van een kind. Daarnaast zijn er nog wel andere zaken die meespelen. Veel mannen die blinken uit in muziek en wiskunde. Vrouwen die blinken ook weer uit, maar dit is vaker op een verbaal manier. Deze iq genen verschillen dan ook van elkaar en zorgen voor verschillen in het lichaam en ook in het functioneren van de mens.

Andere factoren

Zoals je dus hebt gelezen hebben de genen van de moeder een vrij grote invloed op het intelligentie niveau van een bepaald kind. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer factoren die ervoor kunnen zorgen dat een kind wel of juist niet slim is. De ruimte en de mogelijkheid om te kunnen ontwikkelen is bijvoorbeeld van belang bij de intelligentie. Iemand die thuis niet lekker in zijn vel zit en zich thuis niet goed kan concentreren ,vanwege bijvoorbeeld problemen thuis, zal minder in staat zijn om al zijn gaven en zijn intelligentie te kunnen gebruiken.

De erfelijke factor die bepaald hoe slim een bepaald kind is kan daarnaast ook door andere soorten genen beïnvloed worden. Het hoeft dus helemaal niet te betekenen dat de intelligentie van een kind gekoppeld is aan de moeder. Echter zie je dit wel vaak terug, en is ook uit het grootschalige iq onderzoek gebleken dat kinderen een groot deel van de intelligentie aan hun moeder te danken hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif