Femme logo

De leukste dierentuinen in Nederland

Een dagje uit met het gezin is altijd iets om naar uit te kijken! Je kunt kiezen voor een attractiepark zoals de Efteling, Bobbejaanland of Ponypark Slagharen, maar een dag naar de dierentuin is absoluut een heel goed alternatief. Zeker omdat de parken tegenwoordig veel meer te bieden hebben dan alleen maar dieren in hokken.Veel parken zijn onderverdeeld in zogenaamde continenten en laten op deze manier de natuurlijke leefomgeving van de dieren beter tot hun recht komen. Er kunnen hele avonturen beleefd gaan worden!

Er is veel aanbod in dierenparken in Nederland. Bij de meer traditionele dierentuinen moet je bijvoorbeeld denken aan dierentuin Amersfoort,diergaarde Blijdorp of Ouwehands dierenpark.Al zijn deze al lang niet meer te vergelijken met de dierentuinen van jaren geleden. Mooie, ruim opgezette dierenverblijven, speeltuinen, restaurants en winkeltjes waar je je favoriete dierenknuffel kunt kopen, maken van deze dierentuinen een waar feest.

Op avontuur

En dan bestaan er nog de zogenaamde themaparken. Wildlands, Dolfinairum en de Apenheul zijn hier voorbeelden van.

Wildlands (tot 2016 Dierenpark Emmen) is het grootste dierenpark van Nederland sinds ze dierentuin Emmen verplaatst hebben van het centrum van de stad naar een nieuwe locatie.Van het oude dierenpark Emmen is niets meer terug te vinden nu dit park een boottocht over de Rimbula River,een testvlucht met en onderzoeksvliegtuig over het poolgebied en een safaritocht door de savanne in een oude jeep aanbied.

Dolfinairum is een zeezoogdierenpark en de grootste van Europa.Walrussen en zeeleeuwen geven ware shows weg en er wordt veel informatie verstrekt over de dieren. Je kunt er zelfs een nachtje blijven slapen bij de dolfijnen.Hoe cool is dat?!

De Apenheul heeft geen apen in hokken of achter tralies, maar enorm indrukwekkende buitenverblijven die hun natuurlijke bos of oerwoud nabootsen.

Ongeveer de helft van alle apen loopt los tussen de bezoekers. De doodshoofdaapjes met hun gele koppie zijn misschien wel het bekendste.Voordat je het weet zit er eentje op je schouder of op je hoofd.Een belevenis die je niet snel meer zal vergeten.

En Burgers Zoo heeft een echte “Bush” gemaakt. Stel je voor dat je door anderhalve hectare tropisch regenwoud heen loopt. De drukkende hitte, de imposante plantengroei,vochtige omgeving en alle geuren en geluiden doen je geloven echt in de tropen te zijn.

Waar zijn de leukste dierentuinen te vinden?

Uiteraard zul je er met de auto of trein op uit moeten om de dierenparken te bezoeken,maar je kunt in je eigen regio bekijken welke mogelijkheden er zijn om de reistijd te beperken.Al zijn alle parken meer dan de moeite waard om te bezoeken.

In het oosten van het land vindt je Wildlands (voorheen dierentuin Emmen),Dolfinairum, Burgers Zoo en de Apenheul.

Ouwehands Dierenpark en Dierentuin Amersfoort liggen meer in het midden van Nederland en Diergaarde Blijdorp vindt je in de Randstad.

Dus kies een keer niet voor een dagje Efteling, Bobbejaanland of Ponypark Slagharen, maar ga op avontuur in één van de leukste dierentuinen van Nederland en beleef een onvergetelijke dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif