Femme logo

Oppas gezocht

Weer aan de slag na de zwangerschap of na de eerste jaren van jouw kind? Zorg dat je de opvang van jouw kind goed geregeld hebt om zorgeloos weer aan de slag te kunnen. Of het voor een paar uur de week is dat je iemand zoekt om op te passen, parttime of fulltime er zijn genoeg mogelijkheden die het best bij jou en je kind aansluiten. Op zoek naar de mogelijkheden voor opvang voor jouw kind voor wanneer je weer aan de slag gaat? Hier zijn een aantal opties voor de opvang van jouw kind.

Kinderopvang

Voor zowel de sociale vaardigheden van jouw kind en opvoed technisch is het dagverblijf op de opvang een goede optie. Samen in een groep van kinderen met dezelfde leeftijd verblijft jouw kind in een veilige omgeving waar het de hele dag kan spelen en leren. De medewerkers van de opvang zijn geschoold en zijn voorzien van certificaten en kunnen goed voor jouw kind zorgen. Je hebt nog altijd zelf alles in de hand en kunt ook zelf eten meegeven. Er zijn verschillende soorten opvang, kijk eens even rond en zie welke aan jouw eisen voldoet.

Nanny

Oppas aan huis is voor een kind ook erg fijn. Een oppas in een veilige omgeving die als het ware met het gezin meedraait. Voor fulltime opvang is dit ook een erg goede optie, op deze manier heeft jouw kind een extra volwassene in zijn leven. Een nanny maakt ook vaak schoon, kan zorgen voor de was en het eten. Het is een soort volledige hulp aan huis. Nannies vindt je via speciale bureaus die mensen rekruteren voor deze banen of online via nannywebsites en advertenties.

Gastouder

Een soort combinatie van nanny’s en kinder opvang is een gastouder. Dit is een opvang aan huis door een particulier die meerdere kinderen aan huis opvangt. Ideaal wanneer er bijvoorbeeld gastouders bij jou in de buurt wonen, deze mensen ken je dan misschien al en weet je dat je jouw kind(eren) er met een gerust hart kan achterlaten.

Oppassen

Voor een aantal uren per week of eens in de avond is een oppas ook erg handig. Het kan het buurmeisje zijn of iemand die je via een oppaswebsite gevonden hebt. Een tip is wanneer je een relatief goed loon biedt heb je meer kans dat jouw oppas flexibel beschikbaar is. Zorg anders voor meerdere oppassen zodat je altijd last-minute iemand hebt die op jouw kinderen kan passen.

Jouw kind wil je natuurlijk bij iemand achterlaten die je kunt vertrouwen en waar jij en jouw kind zich op z’n gemak voelt. Er zijn genoeg opties en mogelijkheden om het gewoon uit te proberen. Houdt ook rekening met de kinderopvangtoeslag, bij de ene opvang heb je hier wel recht op en bij andere niet. Het kan bijvoorbeeld doorslaggevend zijn om dan jouw kind wel naar de kinderopvang te doen dan een oppas aan huis. Zorg dat je goed weet of je recht hebt op kinderopvangtoeslag om onvoorziene kosten te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif