Femme logo

Oudjaarsdag, pas op met vuurwerk en kinderen

Het is weer stilaan tijd aan het worden voor de feestdagen. Een van de zaken die hierbij niet mag ontbreken is dan toch wel vuurwerk. Het is prachtig om te zien als volwassene, maar kinderen zijn hier zeker zeer gek van. Voor hen is dit iets heel kleurrijks, iets heel speciaals, dus houden ze hiervan natuurlijk. Misschien wil je hier wel wat meer over te weten komen, lees dan zeker hieronder daarover meer.

Tips wanneer je zelf vuurwerk wilt aansteken

Er zijn toch enkele tips waar je het best rekening mee houdt wanneer je zelf vuurwerk wilt afsteken, zeker in het bijzijn van een kind.

  • Wil je graag zelf vuurwerk aansteken, bekijk dan zeker eerst op de website van de gemeente waarin u dit wilt doen of het mag. Dit mag immers niet zomaar overal. Wanneer je dit wel doet terwijl je dit niet mag doen, dan maak je kans op een boete. Dit is natuurlijk niet iets wat je graag wilt meemaken, zeker niet met de feestdagen!
  • Sommige kinderen zijn bang van vuurwerk, zeker wanneer het de eerste keer is dat ze dit zien. Hou hier rekening mee, zodat je snel weg zou kunnen gaan of snel zou kunnen stoppen indien je kind toch bang zou zijn hiervan of dat je je kind toch snel kan troosten op een of andere manier.
  • Wil je graag zelf het vuurwerk aansteken, weet dan zeer goed waarmee je bezig bent! Dit is niet enkel belangrijk voor jezelf in het belang van je eigen veiligheid,maar zeker en vast ook in het belang van de veiligheid van je kind! Je kind heeft misschien nog niet de reflexen snel weg te springen, dus let hier zeker voor op!
  • Zorg dat je kwaliteitsvol materiaal hebt wanneer je besluit zelf vuurwerk af te steken. Dit is belangrijk, want het kan gevaarlijk zijn te goedkoop materiaal te gebruiken. Denk dus zeker ook aan de veiligheid van de kinderen!
  • Zorg ook steeds dat de kinderen op een veilige afstand staan van waar het vuurwerk afgestoken wordt. Natuurlijk moet de volwassenen dit ook doen, maar een kind heeft nog niet het besef dat dit gevaarlijk kan zijn!

Wil je zelf graag vuurwerk aansteken?

Wil je toch graag zelf vuurwerk aansteken, in het bijzijn van je kind of kinderen, zorg er dan zeker en vast voor dat je bovenstaande tips hebt doorgenomen en deze ook gevolgd hebt. Op deze manier waarborg je de veiligheid van jezelf en van de kinderen. Wanneer je hier rekening mee houdt, dan kan het vast een leuk feest worden met een mooi vuurwerk, terwijl het veilig gebeurt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif