Femme logo

Binnen Sint Maarten vieren doe je zo!

Helaas, dit jaar wordt dringend geadviseerd om geen Sint Maarten of Halloween te vieren. Zelf beschouw ik dit als 1 van de leukste feestjes uit m’n kindertijd. De spanning om voor een vreemde deur te staan en aan te bellen. Wie doet er open? Doet er wel iemand open? En heeft die persoon wel snoepjes? Of wordt het fruit (bah!)? Zelf hadden we vroeger een oude buurvrouw die zelfs een rijksdaalder gaf, hoe bijzonder was dat!

Maar dit jaar niets van dit alles! Zo als zoveel dingen, dit jaar ook geen Sint Maarten. Toch hebben we de oplossing voor jou; Sint Maarten Indoor! Maak van de badkamer, toilet, slaapkamers een ‘huis om aan te kloppen’ voor traktaties. Wat moet je hiervoor doen? Volg dit stappenplan:

  1. Kies een regenachtige dag om toch thuis een lampion te maken, want de meeste scholen maken niks i.v.m. het advies vanuit de overheid.
  2. Knip ook leuke versierde getallen uit en plak deze op de deuren binnenshuis. De volgorde van de cijfers is de route, dus verspreid ze goed door het huis. Je kan de deuren zo gek versieren als je wilt!
  3. Leg in elke kamer een verkleed-outfit voor de ouders.
  4. Leg in elke kamer een traktatie.
  5. Lampen uit en dan langs de ‘huizen’ binnenshuis en zingen maar!
  6. Ben je met 2 ouders? Wissel dan af terwijl je bij het ‘huis’ aanklopt, ga dan vast de volgende kamer in!

Wij laten zelf de kinderen verkleden net als met Halloween, om het allemaal toch nog wat leuker te maken. Hoe leuk vinden de kinderen dat! Zo kan je toch nog een beetje Sint Maarten vieren in 2020, have fun!

Wil je toch gewoon lopen of heb je thuis traktaties in huis? Bekijk dan ook de oproep van KadovanMiek om een poster of sticker voor je raam te plakken zodat kindjes weten dat je mee doet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif