Femme logo

De speciale band tussen moeder en kind

Moeders en kinderen hebben een speciale band. Deze band heb je met niemand anders. Als jouw kindje zich niet lekker voelt, weet jij wat je moet doen. Het is jouw instinct! Als je kindje echt iets mankeert, dan weet je dat ook. Je zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat jouw kindje zo snel mogelijk weer beter is. Je gaat voor jouw kindje door het vuur.

Zwangerschap

Deze band ontstaat al tijdens de zwangerschap. Als jij tijdens jouw zwangerschap jouw handen op je buik legt, zal je merken dat jouw kindje daar al op reageert. Doet iemand anders hetzelfde, dan reageert jouw kindje anders. Dit is uiteraard logisch, want jouw kindje hoort en voelt jou de hele dag, dus jij bent vertrouwd. Vaak weten moeders ook al of ze een zoon of dochter krijgen. Veel mensen denken dat de moeder dan gokt, maar dat is niet het geval. Zij weten het gewoon, het lijkt alsof ze dit doorkrijgen van hun ongeboren kindje. Dit is erg speciaal, want eigenlijk communiceer je dus al tijdens jouw zwangerschap met jouw kindje.

Na de bevalling

Na de bevalling herkent jouw kindje jouw stem ook gelijk. Jouw stem heeft hij of zij tenslotte al heel vaak gehoord. Je zult merken dat jij jouw kindje gelijk kan troosten als het nodig mocht zijn. Ook in de toekomst zal jouw kindje het liefst door jou getroost worden. Ook herkent jouw kindje jouw geur. Na de bevalling maakt jouw lichaam oxytocine aan, dit is een gelukshormoon die er voor zorgt dat jij gelijk verliefd bent op jouw kindje. Jouw kindje is het mooiste en liefste kindje van de hele wereld.

Hechting

De natuurlijke band tussen moeder en kind is iets heel speciaals. Deze band kan niemand verbreken, niemand kan hier tussen komen. Jouw kindje zal zich veilig en geborgen voelen bij jou. Dit is uiteraard erg belangrijk voor een kind. Op deze manier horen alle kinderen op te groeien. Helaas groeien niet alle kinderen op bij hun biologische moeder. Zij krijgen bijvoorbeeld van een adoptiemoeder heel veel liefde, zij probeert de opvoeding zo goed mogelijk te doen. Maar uit onderzoek is helaas gebleken dat kinderen die niet door hun biologische moeder opgevoed worden minder hard groeien en het ook vaak op emotioneel vlak moeilijk hebben.

Warme gevoelens

Jouw kindje is het beste kindje van de hele wereld. Hij of zij is lief, mooi en gewoon perfect. Als je naar foto’s van je kindje kijkt, ontstaat er vanzelf een grote glimlach op jouw gezicht en je krijgt warme gevoelens. Als er iets met jouw kindje aan de hand is, zal jij vechten voor hem of haar. Er kunnen oerkrachten ontstaan waarvan je niet wist dat je deze in je had. Als jouw kindje in nood is, ben jij er voor hem of haar. Je gaat door het vuur voor jouw eigen kindje. Als je kind groter is en bijvoorbeeld zelf op reis gaat, dan blijft de band ook. Als er iets niet goed is, dan voel je dat als moeder aan. De band tussen moeder en kind is dus onbeschrijfelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif