Femme logo

Verras de leraar van je kinderen op de dag van de leraar

Wereld Teacher’s Day (dag van de leerkracht) werd in 1994 opgericht door de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschappelijke en culturele organisaties (UNESCO) en wordt jaarlijks op 5 oktober gevierd. Het is een dag waar we onze oprechte dank uiten aan alle leerkrachten voor hun blijvende toewijding aan hun leerlingen en het lerarenberoep.

Leerkracht, een woord met ‘kracht’

Leraren zijn de meest invloedrijke en krachtige kracht voor de kwaliteit in het onderwijs. Voor de uitverkorenen is het een ‘roeping’ en veel schrikken met afgrijzen ‘Dat zou ik nooit kunnen doen!’

Hoe dan ook, mensen die met hart en ziel zich elk moment van de schooldag inzetten voor de opvoeding van onze kinderen, verdienen op zijn minst een pluim.

Ze mogen dan ook gezegend zijn met vele vakantiedagen, hun schoolopdracht loopt immers verder dan de bel op het einde van de dag: oudercontacten, voor- en naschoolse opdracht, vergaderingen ,nascholing, verbeter-en voorbereidingswerk: Het gras ziet er misschien wel groener uit aan de kant van de leraar, maar omgaan met kinderen klein of groot, vergt een serieuze brok energie!

Dag van de leraar cadeau

Nee, onderwijsmensen maken geen vetbetaalde carrière, ze staan wel paraat voor het opvangen van jullie liefste bezit: onze kinderen. Een klein geschenk als waardering voor hun werk, zal hun meer dan goed doen!

Op de dag van de leerkracht worden zij even in de bloemetjes gezet, en niemand is hiertoe verplicht, het zal jouw kind vast geen betere punten opleveren, maar een teken van waardering wordt steeds op prijs gesteld.

Dag van de leraar 2018

Een leerkracht is een duizendpoot: Ze begeleiden leer- en ontwikkelingsprocessen, organiseren, voeden mede onze kinderen op, zijn lid van een schoolteam,lid van de onderwijsgemeenschap en werken samen met ouders en andere instanties zoals de parochie, de consultatieve leerlingbegeleiding en een paramedisch team waaronder logopedisten, kinesisten, orthopedagogen en eventueel ook psychologen.

Een flinke boterham dus…Wie zei er ook al weer dat de leraren veel vakatie hebben? Ze nemen gewoon hun overuren op en zijn ook tijdens de vakantie vaak paraat voor onderhoudswerkjes, vergaderingen en voorbereidingswerk.

Val je hiervan achterover? Dan is het nu tijd om de dag van de leraar 2018 met stip in je agenda te noteren.

Van kleuterjuf tot docent, van begeleider tot professor, wanneer je iemand kent die voor jou of jouw kind he verschil maakt, verras hen dan op 5 oktober met een dag van de leraar cadeau.

Welk geschenk is passend?

Het ligt meestal niet in de aard van hun persoonlijkheid om hun te compenseren met grote materiële cadeaus. Een flesje wijn, een kaartje, bloemetje of zekf gemaakt geschenk zegt vaak meer dan woorden. Wees creatief of kies uit het aanbod dat in vele winkels wordt aangeboden ter ere van de leraren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif