Femme logo

Vertoon jij zwangerschapssymptomen?

Het bewijs zit in de zwangerschapstest. Maar zelfs voordat je een menstruatie mist, zou je kunnen vermoeden of hopen. Ken de eerste tekenen van zwangerschap en waarom ze optreden.
 

De meest voorkomende symptomen

– Je menstruatie blijft uit
Dit kan echter misleidend zijn als u een onregelmatige menstruatiecyclus heeft.

– Gevoelige -en gezwollen borsten
Vroeg in de zwangerschap voelen borsten vaak gevoelig, gespannen en pijnlijk aan. Het lichaam past zich aan aan de komst van de baby. Voor veel vrouwen is dit het eerste, herkenbare symptoom!

– Misselijkheid, met -of zonder overgeven
Het eerste trimester hangen veel mama’s in wording boven de toiletpot. De zwangerschapshormonen kunnen je misselijk maken. Gelukkig gaat dit binnen enkele weken voorbij.

– Vermoeidheid
Vermoeidheid scoort ook hoog bij vroege indicaties van zwangerschap. De niveaus van het hormoon progesteron stijgen waardoor u zich slaperig kunt voelen.
 

 

Minder voorkomende symptomen

– Humeurig
Stemmingswisselingen komen veel voor. Het wordt ook meteen door de partner opgemerkt: huilen, woede-aanvallen, emoties slaan snel over en weer.

– Opgeblazen gevoel
Hormonale veranderingen kunnen u een opgeblazen gevoel geven, vergelijkbaar met een opkomende menstruatie.

– Kramp
Sommige vrouwen ervaren vroeg in de zwangerschap milde kramp in de baarmoeder.

– Constipatie
Hormonale veranderingen veroorzaken dat uw spijsverteringsstelsel vertraagt, wat kan leiden tot constipatie.

– Afkeer voor bepaald voedsel
Als je zwanger bent, kan je een afkeer krijgen van de geur van bepaald voedsel en kan je smaakgevoel veranderen.

Ben je nu wel, of niet zwanger?

Helaas zijn veel van deze gewaarwording niet automatsch gelinkt aan een zwangerschap. Sommigen kunnen aangeven dat je ziek wordt of dat je menstruatie op het punt staat te beginnen. Evenzo kunt u in verwachting zijn zonder veel van deze tekenen te ervaren.Als u echter een menstruatie mist en enkele van de bovenstaande symptomen opmerkt, kunt u een zwangerschapstest thuis doen of contact opnemen met uw arts. Hoe sneller je zwangerschap wordt bevestigd, hoe sneller je kunt beginnen met prenatale zorg.

afbeelding: Unsplash.com door Ignacio Campo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif