Femme logo

Wanneer geef je toe aan de wens van je kind voor een mobiel?

Op een dag vraagt jouw kind ook voor een mobiele telefoon. De leeftijd hiervan kan verschillen. Wat is de perfect leeftijd eigenlijk? Dit verschilt natuurlijk per kind. Veel ouders reageren op de vraag “mag ik een mobiel?”, met het antwoord dat het kind nog te jong daar voor is. Maar is dit daadwerkelijk zo, of valt dit wel mee? En wat zijn de kosten voor een smartphone, wat voor een soort abonnement wil jij je kinderen geven. Wij geven je wat informatie en tips.

Een mobiel is geen speelgoed en hier moet dan ook zuinig mee omgegaan worden. Zo zijn er bijvoorbeeld kosten verbonden aan het eindeloos bellen en het sms’en. Veel ouders kiezen ervoor om een abonnement voor hun kind aan te schaffen waarbij er geen mogelijkheid is om draadloos te internetten. Dit is dan ook erg verstandig. 3g en 4g kosten erg veel geld wanneer je geen abonnement hebt, en ook al heb je wel een abonnement hiervoor, dan kunnen alsnog de kosten snel hoog oplopen.

Naast de abonnement keus is het ook belangrijk om de juiste leeftijd te kiezen wanneer je jouw kind een telefoon geeft. De gemiddelde leeftijd voor kinderen is 12 jaar. Deze leeftijd is perfect aangezien kinderen dan vaak naar de middelbare school moeten gaan en ze hierdoor goed contact kunnen onderhouden met hun vriendjes. Wanneer jouw kinderen er niet aan het begin van het schooljaar over beginnen, is de kans groot dat ze aan het einde van het brugklasjaar hier alsnog over gaan beginnen. De klasgenootjes hebben dan waarschijnlijk een smartphone en contact via whatsapp is dan ook erg leuk en handig. Als ouder zijnde is het dus handig om uit te gaan van een leeftijd van rond de 12 jaar, en/of het jaar dat het kind naar de middelbare school gaat.

Mobiel tracen

Jouw kind mobiel volgen is mogelijk. Er zijn dan ook verschillende apps waarmee je dit kunt doen. Zo is er de standaard gratis app van apple waardoor je kunt zien wat de locatie is van jouw iPhone. Zelfs wanneer deze is uitgeschakeld is het alsnog mogelijk de locatie te zien. Dit is erg fijn zodat jij een beetje in de gaten kunt houden waar je kind is, wat hij of zij uitspookt en ook kun je in het geval dat de telefoon gestolen word, zien wat de locatie hiervan is.

Sommige ouders vinden het volgen van de telefoon een beetje overbodig en vertrouwen zijn of haar kind. Dit is natuurlijk ook prima, maar wel is het dan belangrijk om goede afspraken te maken over het gebruik van de telefoon. Wat moet jouw kind bijvoorbeeld doen als hij of zij foto’s ziet van porno? Daarnaast zijn er ook verschillende sms diensten die proberen om al het geld van je af te pakken. Door bijvoorbeeld een bepaald code of woord te sturen naar zo’n commerciële sms dienst kun jij kans maken om veel geld te verdienen, echter kost het sturen van zo’n sms’je veel geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif