Femme logo

Een stedentrip naar Antwerpen

Wil je een stedentrip doen naar de tweede grootste stad van België maar weet je niet goed wat te bezoeken? Ik kan je zeker helpen door je enkele tips te geven. Welke plekken zijn er het beste om te shoppen en waar kan je het beste romantisch eten?
 

Welke winkels moet je zeker bezoeken?


Iedereen kent de Meir, de bekendste winkelstraat van Antwerpen. Het is altijd erg populair en er zijn altijd dingen te doen. Deze straat staat vooral bekend voor zijn kledingwinkels. Maar er zijn nog veel meer interessante winkels. ´Chocolate nation´ is het grootste belgische chocolademuseum dat er bestaat. De allereerste chocoladewinkel opende zich ook in deze stad in 1831. Het museum en de winkel bevinden zich dichtbij het Centraal Station.
 

 

De schelde en de haven van Antwerpen


Vergeet niet om een korte wandeling te maken langs de oevers van de schelderivier. Deze haven is de tweede grootste haven van Europa en krijgt een plaatsje in de top 10 van de beste havens wereldwijd. Als je wat extra tijd hebt kan je er ook voor kiezen om een avontuurlijk of romantisch boottochtje te maken.
 

Het steen


Het steen is het eerste historische gebouw van Antwerpen. Het licht in de buurt van de schelde en ook op korte afstand van de Grote mark. Dit kasteel was ooit een zeevaartmuseum, maar nu is het een kindvriendelijke ontmoetingsplaats geworden. Waar er allerlei activiteiten plaatsvinden voor kinderen ouder dan 6 jaar. Als je op de muren van dit oude kasteel staat, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Zeker een aanrader voor een stedentrip dus.
 
afbeelding: Unsplash.com door Jonne Mäkikyrö

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif